До две седмици Гешев трябва да се отчете в НС за Бюрото по защита на свидетели

ДБ с процедурата ще се опитат да тестват

Прочитания 18210
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu /Цветомир Петров/

От „Демократична България“ поискаха в двуседмичен срок от главния прокурор Иван Гешев да предостави доклад по прилагането на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство за периода 1 януари 2020 до 30 юни 2021 г. Става въпрос за работата на т.нар. Бюро за защита на свидетели, което се намира под разпореждането на главния прокурор.

Народните представители първоначално не събраха кворум за първото гласуването и се наложи да бъде направена поименна проверка, по време на която все пак кворум се събра. След това депутатите приеха предложението със гласа 143 „за“, 0 „против“ и 3-ма „въздържали се“.

Атанас Славов изтъкна, че главният прокурор може да контролира всеки, а никой не може да контролира главния прокурор. ДБ с процедурата ще се опитат да тестват докъде могат да наложат отчетност на обвинител номер едно. Ние трябва да се превърнем в правова държава и това може да стане, когато въведем отчетност на главния прокурор, посочи Славов.

Господин Гешев да не се притеснява, Националното бюро по контрол на СРС-та ще продължи да го обслужва, само че в друго качество„, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов от трибуната на Народното събрание.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ИТН призова: Пуснете още от блоковете на ТЕЦ "Марица Изток 2"

Относно тока за предприятията