Днес е последният срок за електронно преброяване

Прочитания 1741
0 0

Днес изтича срокът за онлайн преброяване на населението, а обходът на преброителите по домовете се удължава до 10 октомври, напомнят от Националния статистически институт.

При електронното попълване на преброителната карта се генерира код, който се изпраща до един от членовете на домакинството.

Този код трябва да бъде предаден на преброител, който ще посети дома. Ако при обхода си преброителите не намерят обитателите на дадено жилище, те оставят лепенка или табелка на бравата, от която става ясно, че адресът е бил посетен. Съобщението съдържа и контакти за обратна връзка, на който гражданите могат да съобщят своя код.

Кодът не съдържа лични данни.

Срокът за попълване на преброителната карта по интернет бе удължен до 30 септември заради проблемите, които възникнаха с електронната система в началото на кампанията. Междувременно от Националния статистически институт организираха изнесени пунктове, в които гражданите могат да се преброят.

До вчера сутринта преброените онлайн бяха 2 216 254 души.

Преброените от преброители към края на вчерашния ден бяха 1 954 116.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Андриян Петков

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над 100 са убитите в битка в затвора Гуаякил в Еквадор

Най-малко 116 души са загинали в битка между банди в затвора Гуаякил в Еквадор, твърдят служители, най-сериозното насилие в затвор в историята на страната, съобщава БиБиСи.  Най-малко петима затворници са обезглавени при сблъсъците във вторник, докато други бяха застреляни. Местните медии съобщават, че битките са заради мощни мексикански наркобанди, които сега […]