Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Джина Стоева: Обидена съм от дискриминацията спрямо поп фолка!

Джина Стоева разкри какво мисли за пандемията и локдауна в откровено интервю за България днес.

Джина, в поредния локдаун сме, положението с вируса е сериозно. С какви нагласи сте за близкото бъдеще?

– Бях оптимист, че лошите неща са останали в 2020 г., и с положителна нагласа за тази година. Оказа се, че съм бъркала, и е лошо, че не му се вижда краят. Ако знаеш, че трябва да издържиш няколко месеца или година, ще стиснеш зъби, но това отваряне и затваряне може да продължи вечно. Слава богу, вкъщи сме живи и здрави. Гледаме се у дома с дъщеря ми, след като затвориха градините.

Как се отразява пандемията на хората според вас?

– Не само финансово, но и психически сме на ръба. Няма помощ отникъде, а сметките продължават да си текат. Не сме от страните, в които хората получават достатъчно помощи, за да си покрият първостепенните нужди. При нас помощите са недостатъчни и малцина могат да се възползват от тях. Още при предишното затваряне много заведения работеха под ключ и колкото и да се упрекваме, че не спазваме правилата, аз ги разбирам. Всеки гледа някак да оцелее. В същото време тук сме с най-разхлабени мерки, ако сравним с други държави.

За помощи от държавата могат да кандидатстват поп, рок и джаз изпълнители. Засегна ли ви това решение?

– Изключително съм обидена от тази дискриминация. Правят се, че попфолкът не съществува, смятат го за порочен. Фолкизпълнителите са упреквани, че получават високи хонорари, но реално тези с големите хонорари са единици. Всички ние си плащаме данъци! А къде остава фолклорът? Защо не помогнат на фолклорните изпълнители? Това е музиката на нашите корени, нашата основа. Нека вземем всички, дори да е минимална заплата, а не както е в момента – могат да кандидатстват само изпълнители на поп, рок и джаз. Критериите за кандидатстване отново са такива, че до парите ще стигнат много малко хора. Дори да направим подписка, точно преди изборите никой няма да ни обърне внимание.

В тези времена мислите ли за създаване на нови проекти?

– Живеем ден за ден. Не мога и да си мечтая за нов проект, това е голяма инвестиция. Когато отвориха през лятото, имаше малко повече работа, но много плахо. Много събития на открито бяха и отменени от местната власт, за да няма струпвания и глоби. Разчитахме на частни партита, сватби, юбилеи. Имах късмета да не ми отпадне участието на Нова година, когато и хонорарите са малко по-добри, но пък всички изпуснахме силния декември месец. Не мога и да си мечтая в момента да записвам нови песни.

Мислили ли сте да се насочите към ново поприще?

– Мислила съм го, и то от много време насам. Попаднах на курсове за преподавател по йога. Спортна натура съм и йогата ме вълнува от години. Записах курса с идеята, че най-малкото мога да помогна на себе си, да поддържам дух и тяло, а защо не и да си отворя студио и да преподавам един ден? Това е нещо, което бих правила с голямо удоволствие. Изкарах курса и в момента се готвя за изпит. Уча с голямо удоволствие. Преди време имах идея да уча начална и предучилищна педагогика, приеха ме, но заради друга възможност, която изскочи тогава, се отказах. Тъй като съм завършила административен мениджмънт, преди време кандидатствах в едно училище за пост, изцяло свързан с административна и организационна дейност. Директорката бе много приятно изненадана от моята кандидатура, но за съжаление, им трябваше човек с опит. Каквото и да работя, музиката винаги ще е част от живота ми.

Как влияе на дъщеря ви поредното затваряне на детската градина?

– Тя обича да е вкъщи с мене, така че не го приема драматично. Не е добре, че така изпускат допълнителните дейности в градините – танци, език и т.н. Другото е, че децата свикват вкъщи и след това отново трябва да привикнат към стария режим. Това е стрес и за тях, и за родителите.

Строга майка ли сте?

– Смятам, че трябва да се дава свобода на детето, да се учи само, да пробва. Разбира се, държа да ме чува какво й говоря. Наскоро ме направи много горда. Махнахме помощните колела на колелото и тя веднага започна да кара без тях. Трябва да ги провокираме да се учат бързо и да се справят от малки, да им имаме повече доверие, че са способни. Да не ги ограничаваме и да прекарваме колкото можем повече време с тях.

Многократно сте споделяли, че искате още едно дете.

– Дори самата Ивая казва вече, че иска сестриче. Имам огромно желание да си има тя другарче. Аз самата имам сестра и знам колко е важно и хубаво това за човек. За съжаление, времето тече и шансовете намаляват и може и да не успея.

С бащата на Ивая не живеете заедно. Имате ли мъж до себе си в момента?

– От две години сме разделени, но тя поддържа постоянна връзка с него. Но за дете винаги е добре, когато расте с двамата си родители. Нямам мъж в живота си в момента. Добре ми е с детето, някак дори не ми липсва мъжко присъствие. Отдадена съм на дъщеря ми. Когато е писано, ще се случи, без да се насилват нещата.

Ваксинирахте ли се вече?

– За момента няма да се ваксинирам. Мисля, че с времето ваксините ще станат задължителни и няма да имаме избор. Имам притеснения относно реакцията след ваксините и искам да мине малко повече време, преди да се реша. Не съм против тях и смятам, че за рисковата група това е спасението. За деца – категорично не!

Ще гласувате ли?

– Ще гласувам, да! Трябва да се гласува. Правим го на първо място за себе си.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Русия се разтревожи от база на НАТО в Румъния

Дейностите на НАТО в Източна Европа и Черноморския регион...

Училищни настоятелства в Канада съдят Meta, TikTok и Snapchat

Четири училищни настоятелства в Канада заведоха делo срещу Meta...

Северна Македония трябва да върне 2.2 милиона евро от програма Еразъм+

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоява Република...

Русия открила доказателства за украинска връзка в атентата край Москва

Руските следователи са открили доказателства, че въоръжените мъже, които...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нови протести в Израел

Искания за оставката на премиера

Все пак комунист няма да управлява Залцбург

Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя съперник...

Пациентът с мозъчен имплант от Neuralink пише с помощта на мисли

Пациентът Нолън Арбо, който беше парализиран под рамото след...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img