Директори още се борят с информационната система в училищата

Екип на News24sofia.eu
Views 341
0 0

Националната информационна система в българското образование все още отхвърля информацията, която се подава от училища и детски градини.

Това обясни Диян Стаматов, директор на 119 училище, който сигнализира за проблема.

Все още циклят нещата. Вчера беше вторият важен срок за прехвърляне на информацията, но прехвърлянето е било неуспешно„, поясни той.

Ел. платформата съдържа информация за образователното дело и е свързана с финансово-техническата част – брой на ученици, дублиране, начин на финансиране. Тя се попълва от директорите, но по неясни технически причини системата отхвърля част от нея.

От 20 август това се прави денонощно, каза Стаматов.

Системата е за 5200 заведения – училища и детски градини в цялата страна.

Една част от информацията е прехвърлена, но къде, каква е, никой не знае„, посочи още директорът.

Самият учебен процес няма да бъде засегнат, електронните дневници вървят правилно, уточни той.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Как да пресичат през зимата отиграха ученици в София

Показна акция за безопасно пресичане на улицата бе проведена в двора на столичното 119-то училище. Учениците бяха на симулативно пътно платно с пешеходна пътека, където имаше знак „Стоп“ и „Дете на пътя“. Акцията е на Държавна агенция „Пътна безопасност“ и бе насочена към учениците от първите класове на училището. Държавен […]