Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Ди Велт“: Навални става все по-опасен за Путин

Русия грубо се противопоставя на Алексей Навални. Зад това се крие страхът на Путин да загуби авторитета си. Това, което се случва обаче, може да превърне Навални в икона на протестите. За Кремъл това ще бъде по-голяма опасност от всички призиви на Запада, пише германският вестник “ Ди Велт“.

Цялата тежест на държавната репресия, която Навални преживява сега, само укрепва имиджа на опозиционера. Укрепва ролята му на основен враг на Путин в Русия и по целия свят. Това обобщава журналистът Павел Локшин.

За Кремъл би било по-лесно спокойно да подходи към случая на Навални: колкото по-малко внимание, толкова по-малко възмущение. интересът към Русия и по света отдавна би утихнал, Кремъл може да започне нови дела срещу Навални. И така да го лиши от енергия през 2021 г., когато се провеждат изборите за Държавната дума.

Но този сценарий щеше да изисква филигранна работа на политически стратези.

И вместо да разчита на лукавите тактики, които толкова често се използваха в Русия, в случая с Навални руската държава грабна бухалката, напълно в духа на съветската тайна полиция.

Проведеното срещу Навални съдебно заседание „напомня за най-мрачните съветски времена“.

Кремъл обаче прави това по няколко причини.

От една страна, роля играе страхът от неконтролируемия политик, който би могъл да обедини нарастващото недоволство на руснаците в изборна година, в която всички избори, както обикновено, трябва да се проведат, както Кремъл реши.

Освен това говорим за репутацията на Путин. Накрая, чрез заплахи за наказателно преследване на Навални, руската държава ясно даде знак, че той не трябва да се връща. Но нарушителят Навални го направи. Ако опозиционерът остане свободен, това ще демонстрира слабостта на Путин.

По този начин опозиционерът далеч не е безспорен народен герой. От друга страна, затворниците традиционно предизвикват съчувствие сред руснаците. Ако Навални наистина трябва да влезе в затвора за няколко години, това ще бъде недвусмислено доказателство, че Кремъл го смята за заплаха. от своя страна би вдъхнало доверие сред скептиците сред руското население.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Името на Гвоздейков – маркетинг трик преди кална бухалка

Нямаме никакво доверие на Калин Стоянов и организацията в МВР, обясни той

Корнелия Нинова: Червената линия на БСП остава непроменена – ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази сериозни съмнения за възможността...

САЩ предупредили Израел, че няма да участват в ответен удар срещу Иран

Президентът на САЩ Джо Байдън предупредил премиера на Израел...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img