Десислава Атанасова предупреди за конституционна криза

Views 21985
0 0
Снимкак: архив Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Не следва Народното събрание да се делигитимира и да се превръща в гумен печат на указите на президента, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред медиите след втория Председателски съвет за днес.

Тя отказа да коментира дали Ива Митева е скъсала проекта за решение за оттеглянето на Пламен Николов.

По думите на Атанасова все пак ИТН няма да влязат в пленарна зала. За да се излезе от този правен тупик, от ГЕРБ държат на своето становище какво трябва да се гласува.

Атанасова предупреди, че страната е в политическа, но навлиза и в конституционна криза. С присъствието си в зала ИТН могат да помогнат на собствената си кандидатура да излезе от ситуацията в целия процес, каза тя.

Ако няма решение, процедурата няма да бъде завършена и всички считат, че президентът не може да издаде указ за втори мандат, изтъкна Атанасова.

Според нея „доскорошните партньори на ИТН си вадят мръсното бельо на показ“. „На практика стана ясно едно – ГЕРБ, колкото и да беше обявявана за токсична и каква ли още не партия, в пленарната зала се оказа, че без нейното присъствие и гласуване нито едно решение не може да се вземе от това НС“, категорична бе Атанасова.

Тя отправи медиите да задават въпросите си към ИТН, които са забъркали цялата конституционна каша.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Депутатите гласуваха, че мандатът за съставяне на кабинет на ИТН е неуспешен (ОБНОВЕНА)

Депутатите приеха с прегласуване волеизявлението на кандидата за премиер Пламен Николов, с което той се отказва от номинацията за поста по лични причини, с което мандатът, приет от „Има такъв народ“ се приема за неизпълнен. В гласуването участваха всички парламентарни групи без ИТН, които обявиха това още в началото на […]