Десислава Атанасова не разбира нуждата от Комисия по ревизия – 2

Нали разчитаха уж на служебното правителство

Прочитания 18733
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова не знае защо коалицията „Изправи се! Ние идваме“ отново предлага да има Комисия по ревизията.

Разчитаха уж на служебното правителство да свърши всички ревизии по бившето управление, но ще видим пленарна зала какво решение ще вземе„, каза Атанасова след първия председателски съвет в 46-то Народно събрание.

Атанасова обясни, че на председателския съвет е взето решение по време на утрешното заседание на Народното събрание да има една точка – гласуване на Временна комисия за изработване на правилник на Народното събрание. Отчете се, че правилникът, който 45-то Народно събрание промени, не е достатъчно удачен, като много текстове в него затруднявали работата на парламента, посочи Атанасова.

Тя даде пример, че сроковете и внасянето на различни законопроекти затруднява парламента.

Може би ще се формират още няколко временни комисии – Комисията по ревизия, „Росенец“ и Комисия за полицейското насилие за протестите от миналата година. По време на утрешното заседание на парламента най-вероятно няма да има изслушване на служебния правосъден министър Янаки Стоилов.

На председателския съвет не се е коментирал въпросът с изслушването на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, но има идея да се създаде Комисия, която да разследва и полицейско насилие в предизборната кампания.

На председателския съвет не са водени политически разговори за предстоящите президентски избори, както и за сформиране на ново правителство.

Въпросът с депутатската лятна ваканция също не е обсъждан, каза Атанасова в отговор на въпрос на. Тя допълни, че първият въпрос, който стои пред политиците и държавниците е да има консултации за правителство и това е най-важното. Обявихме днес, че сме за диалог, че не бива да се горят мостовете, като надявам се, подобен диалог ще има, очаква Атанасова.

Тя даде да се разбере, че ГЕРБ са опозиция и нямат отношение към поддържане на кворума.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ива Митева не се притеснява от двата знака „въздържал се“ на ДБ и ДПС

Ива Митева е възложила два одита – за ремонта на станцията, която използва Народното събрание във Велинград и за възнагражденията на служителите в Народното събрание. Тя е уведомила президентския съвет, че народните представители не може да заседават в сградата на Партийния дом, защото няма система за озвучаване, няма система за гласуване и […]