Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Депутатите в спор кой кога се е разхождал по улица „Московска“

Финансовия министър Владислав Горанов, снимка: БГНЕС

БСП иска отчет от финансовия министър Владислав Горанов кои фирми от хазартния бизнес колко такси са внесли в държавния бюджет. Колко пари ще излязат от големите и вълнуващи чекмеджета, иска да знае социалистът Румен Гечев.

Левите инициираха разискване с участието на финансовия министър Владислав Горанов по темата за хазарта. Парламентът и обществеността са били подвеждани, че само определени групи фирми от този сектор са ползвали преференции от българската държава, критикува червеният депутат.

По думите му с въведените законодателства от управляващата партия ГЕРБ и техните сателити са въведени правила и норми, които са поставили участниците в хазартния сектор в неравностойни условия. Има фирми, които не са плащали такси, каза още социалистът и допълни, че има факти, че много от тези фирми са свързани с лица, близки лично до министри, до премиера, в това число и колеги в Народното събрание.

Българския спортен тотализатор е на загуба през годините и това се дължи единствено и само на лошия мениджмънт на това предприятие, е мнението на Менда Стоянова от ГЕРБ.екопресовани палета

За Георги Свиленски Менда Стоянова е част от проблема с хазарта и няма как именно тя да предлага решения в сферата. Пет години чакаме нов Закон за хазарта, пет години едни 60 милиона лева пътуват от „Московска“ към някоя партийна централа, критикува той, намеквайки местоположението на офиса на Васил Божков. Спорът в зала продължи с това кой кога е ходил по столичната улица „Московска“.

Финансовият министър Владислав Горанов недоумява защо левите питат какви такси е платил хазартът от 2015 насам. Проблемите, които са констатирани по отношение на действията на Държавната комисия по хазарта, далеч не започват в началото на 2015 година, изтъкна той по време на разискванията по темата за хазарта, инициирани от левицата.

Още от 2013 г. за много хазартни оператори комисията по хазарта е приемала определени правила, които да дават възможност да се прилагат 20% такса върху комисионните, а не 15% такса върху получените залози. Тогавашният финансов министър не бил информиран как се прилага законът. Законодателството било такова, че неплащането на държавни такси не било залегнало като нарушение в наказателното законодателство.

Ако някой не декларира или не внесе такса, не е преследван от Наказателния кодекс по начина, по който се преследва този, който не е декларирал и не е внесъл данъци, обясни финансист номер едно. Владислав Горанов обеща на социалистите да им даде информацията, която искат за плащането на такси в хазартния сектор.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

Кадиров от фитнеса: Не умирам, вдигам железа (ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров се опита във вторник да...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

Депутатите не искат елфи да чертаят пътя на „Турски поток“ у нас (ОБНОВЕНА)

Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта...

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Йотова се чуди защо постът на външния министър се обвързва с изборите зад граница

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като "странно" обвързването на поста...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Прокуратурата разследва побой над непълнолетен в Перник

На пострадалият е причинена средна телесна повреда

Грузинският премиер възмути Киев, новият закон спасявал страната му от украинизация

Министерството на външните работи на Украйна изрази в четвъртък...

Радев поде кампания за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри 2028 г.

Президентът Румен Радев предлага България да се кандидатира за домакин...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img