Депутатите удължиха бюджета в 2023 г. на първо четене

Views 1597
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Депутатите приеха на първо гласуване законопроект за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет. В удължаването на бюджета за догодина влизат още Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

Народните представители гласуваха със 127 гласа „за“, 2 гласа „против“ и 90 гласа „въздържали се“.

След като приеха удължаването на бюджета, законотворците преминаха към втората точка от дневния ред на законодателния орган – парламентарен контрол, който ще се проведе 3 часа.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Минималната заплата в строителството става 994 лв.

994 лева ще станe минималната работна заплата в строителството. До този момент тя беше 887.5 лв. Дневният разход за храна също ще се увеличи от 4 на 5 лева. Това следва от подписания нов Отраслов колективен трудов договор между Камарата на строителите в България и двете строителни федерации, съответно в […]