Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Депутатите се скараха за енергийните кюфтета

Депутатите влязоха във „вкусен“ спор по предложението на ГЕРБ на проект на решение за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването. Вероятно ви омръзна да мотивираме това предложение пред вас, обърна се към мнозинството Делян Добрев.

Той посочи, че само до преди дни е имало рекордни цени на тока. Това не е включено в бюджета на тези институции. Затова опозицията предлага да се поеме разликата между пазарната цена до прогнозната пазарна цена.

Парите ги има, подчерта Добрев. Но прогнозира, че мнозинството няма да подкрепи помощ за обществените институции. Най-големият провал на управлението е в енергетиката, изтъкна депутатът от ГЕРБ. Според него у нас цените на основните продукти са по-скъпи заради безбожно скъпия ток и липсата на компенсации за производителите. Колкото и КЗК-та да изпратите, нищо няма да откриете, според него. Пазарът бил достатъчно конкурентен. Дайте да дадем, настоя още Делян Добрев. Ако няма компенсации по думите му, нищо чудно в следващите месеци инфлацията да стигне 20%. Искра Михайлова от „Възраждане“ гарантира подкрепа за предложението на опозицията. Това е най-адекватното, което българското правителство може да направи, убедена е тя.

От ПП заявиха, че компенсацията за тока за общините няма да намали цените на олиото. Емил Георгиев от групата на БСП заяви, че Добрев е направил с изказването си пропаганда за предстоящия апокалипсис. Като ядяхте кюфтета, не ревахте, сега ревете, ще продължавате да ревете, закани се депутатът.

Сега за вас има кюфтета и затова няма да подкрепите нашето предложение, констатира Делян Добрев.

От ПП отново взеха думата и подчертаха, че общините вече включили осветлението. Емил Георгиев пак излезе на трибуната и сподели, че имал приятели от различните парламентарни групи. Посочи и депутата Дани Каназирева от ГЕРБ, чийто поглед днес бил нежен.

Цените на енергоносителите преди войната бяха непредвидими, а сега са двойно, тройно, четворно непредвидими, каза и Рамадан Аталай от ДПС. Той се обърна към мнозинството и ги попита с какъв аргумент няма да подкрепят предложението. Заподозря, че защото управляващите нямали кметове. А вие винаги искате да сте свързани с някого, с Киро, Асен или веселата кака, подчерта депутатът от ДПС. По думите му мнозинството се опитва да защити нещо незащитимо и нямали аргументи за това.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГЕРБ хвърлят щетата „Боташ“ в пленарна зала и на Денков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=_MwTfUX6MSw Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в...

Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ за евроизборите

Дипломатът Стефан Тафров е водещият кандидат на "Да, България"...

„Новая газета“: Кадиров е тежко болен

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е бил диагностициран с некротизиращ...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Ердоган в Ирак търси възстановяване на връзките и сътрудничество срещу ПКК

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи рядко посещение в Ирак в...

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img