Депутатите се скараха да носят или да не носят маски

Караянчева сезира РЗИ за двамата депутати

Прочитания 194
0 0

Депутатите пак се скараха за носенето на маски, предаде репортер на Информационна агенция News24sofia.eu.

Славчо Атанасов от ОП излезе на трибуната и се оплака, че двама депутати са без маски в противоречие на разпоредбите.

Това бяха Павел Шопов от „Атака“ и Александър Паунов от групата на „БСП за България“.

Цвета Караянчева ги призова да си сложат маски, а ако нямали, да потърсят от квесторите, които щели да им дадат.

Социалистът Георги Свиленски се ядоса, че не трябвало всяко заседание на законодателния орган да започва с темата кой носи и кой не носи маски в парламента.

Според него имало си РЗИ и тя си вършела добре работата в констатирането на нарушителите.

Припомняме, че миналата седмица Столичната здравна инспекция издаде констативен протокол за установени нарушения в сградата на Народното събрание, когато много депутати и помощен персонал не спази мерките, въпреки подсещането от предния ден на същите инспектори.

Важно е и здравето на народните представители и избирателите, с които контактуват, подчерта председателят на парламента.

Цвета Караянчева сезира РЗИ, че Павел Шопов и Александър Паунов са без маски.

Паунов се заяде с това, че самата Караянчева нарушавала мерките. Не осигурила метър и половина разстояние между депутатите. Парламентът не е обществено място, подчерта Паунов. За пример, че в парламента не трябвало да се носят маски, той даде МС, където премиерът също не носел предпазно средство. Паунов заяви, че не се притеснява от глоба и се закани да я обжалва в съда.

Обжалвайте, не се даде Караянчева. Тук е затворено място и тук трябва да се носят маски, каза парламентарният шеф. По думите й депутатите трябвало да спазват законите, които приемали, както всички останали български граждани.

Павел Шопов получи по-късно втора забележка, че не носи маска. Той обясни в своя защита, че имало закон срещу забулването. Атакистът се ядоса, че Цвета Караянчева само му правела забележки.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата се зае със загробения боклук в Червен бряг

Прокуратурата се заема с незаконните отпадъци, струпани в района на ТКЗС край Червен бряг, съобщава Нова телевизия. Припомняме, в края на май стана ясно, че над 60 тона боклуци са загробени под земен насип. Предполага се, че балите не са български, а са дошли от чужбина, като вероятно са били

Read More »