Депутатите не се разбраха за дневния ред

Безпрецедентна ситуация в парламента

Прочитания 87194
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Шах в парламента. Депутатите не си приеха дневния ред. Това съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Таня Манолова, която следи какво се случва в днешния ден в Народното събрание.

Досега не сме изпадали в такава ситуация, каза Кристиан Вигенин.

Арман Бабикян поиска прегласуване. Резултатът не се промени. Затова се свика председателски съвет.

БСП, ДПС и ГЕРБ бламираха заседанието. Това обяви в кулоарите на парламента Иво Мирчев.

Така те попречили да се случат измененията в изборното законодателство. Това не е отговорно парламентарно поведение, смята народният представител.

Според Мирчев едва ли ще може да се състави правителство.

Очевидно има дълбоки различия между партиите, изтъкна Мирчев.

Десислава Атанасова от ГЕРБ посочи, че днес е имало трудност за събиране на кворума.

Отговорността е на мнозинството, подчерта тя.

Не това е дневният ред на обществото, коментира още народният представител.

Очакваме адекватна програма, за която всички ние да носим отговорност и която да реши някои от проблемите на българските граждани, посочи Десислава Атанасова. 

Изборният кодекс, написан и приет за една нощ, не е най-важната тема за обществото, по мнението й.

ГЕРБ, ДПС и БСП бламираха дневния ред, има виден консенсус срещу промените в Изборния кодекс и допълнителното въвеждане на сигурен машинен вот. Така коментира блокажа на днешния дневен ред на парламента от страна на трите партии съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, поради което в момента депутатите заседават на Председателски съвет, а заседание няма.

Депутатът от „Изправи се!Мутри вън!“ Арман Бабикян също взе отношение. В кулоарите на парламента той коментира, че има мнозинство от ГЕРБ, БСП и ДПС, което „ако гласува юнашки, може да направи и трети мандат, ако президентът се обърне към тях„.

Мая Манолова добави, че това днес са „действия на определени парламентарни групи, които саботират днешния дневен ред.

Те не искат да влезе точката за полицейското насилие по време на протестите и да се изясни истината за Росенец, очевидно партиите от предния парламент искат да покажат на народа, че не ги интересуват проблемите на хората, а техните проблеми„, обясни Манолова.

Тя уточни, че искала днес да бъде извикан КЕВР за повишаване не цената на тока и парното, бизнес плановете за повишаване на цената на водата.

Мерките за подкрепа на пенсионерите с 50 лв. приключват до края на юни, вероятно ще останат хората без подкрепа, а е внесен законопроект, както и Закона за личната помощ и промените, с които депутати намаляват заплатите си на 1400 лв.„, обясни тя.

Мая Манолова поиска партиите да спрат да занимават с партийни трикове, а Борисов и неговият кабинет действат на принципа „след мен и потоп„, затова призовава трите групи да преосмислят своето поведение.

Не политическите партии, а дневният ред на хората, те днес се занимават с партийни интриги, разнасяне на папки и проблеми, които интересуват тях. Ние щяхме да искаме корекция на този дневен ред„, добави Манолова.

По думите й е крайно време да се покаже, че освен най-краткия парламент 45-ото НС е върнало духа на парламентаризма и решава проблемите на хората.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Има такъв народ" предпочитали да са господари на мълчанието

„Има такъв народ“ предпочитат да са господари на мълчанието. До момента това работи, но е ясно, че този период трябва да приключи и да се излъчат ясни послания. Това заяви пред bTV Петър Курумбашев, депутат в 40-о и 41-во Народно събрание от БСП. Той посочи, че е очаквал партията на […]