Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Депутатите на Капон няма да подкрепят предложения кабинет на ИТН

Снимка: БГНЕС

Предателство ли нарича Слави Трифонов нашето неодобрение на хора, като Петър Илиев, пита в социалната мрежа Фейсбук депутатът от Единна народна партия (ЕНП), малко след като номинираният за вицепремиер и вътрешен министър Илиев имаше интервю пред Нова телевизия.

Всеки депутат знае претенциите на избирателите си и те са точно толкова важни, колкото тези на ИТН! Какво мисля? Ние от „Изправи се! Ние идваме!“ не можем да ги предадем в полза на някой с повече гласове. Това е болшевизъм. Затова се водят цивилизовани преговори с ясни параметри„, написа Капон на своята страница.

Тя обяви, че не се страхуват от нападките на партия „Има такъв народ“ (ИТН).

„Не можете да ни прехвърлите отговорността Ви за липсата на цивилизован разговор. По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство„, пише Капон.

Тя е категорична, че депутатите от ЕНП, които са в състава на коалицията ИСБНИ, няма да подкрепят предложеното правителство. Решението е взето на 7 август, когато са заседавали.

В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме„, пишат от ЕНП.

Хората на Капон са категорични, че липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент. Протестите, от които стартира промяната, ни дават ясен мандат за високи морални и политически изисквания към всяка следваща власт. Ръководството на партията, след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат, се казва в съобщение на партията.

Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем„, пишат в съобщение от Единна народна партия, което е публикувано днес, 9 август.mossaika

Малко по-рано Николай Хаджигенов обяви, че изгледите за трети мандат са добри.

От ГЕРБ категорично са заявили, че няма да подкрепят предложението на ИТН за правителство.

На заседание на „Зелено движение“, което е част от „Демократична България“ са решили техните четирима депутати да не подкрепят предложеното правителство.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Лавров: Западът се движи по ръба на конфликт между ядрени сили

Подкрепата на САЩ, Великобритания и Франция за Украйна подклажда...

Депутатите не искат елфи да чертаят пътя на „Турски поток“ у нас (ОБНОВЕНА)

Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта...

Al Jazeera: Израелски безпилотни самолети засилват наблюдението над Рафах

Израелските безпилотни самолети са засилили дейността си над Рафах. Това...

Съдът остави в ареста двама задържани за имотни измами в Русе

Окръжният съд в Русе в четвъртък остави за постоянно в...

Малкият Леон Даниел мечтае да промени света с добрина и творчество (ВИДЕО/ИНТЕРВЮ)

https://www.youtube.com/watch?v=jK8_K5b9kKo Интервю на Даниел Петров –Здравей, Леон! Ти си приятел на...

Иран съжалява за санкциите на ЕС – трябвало да са срещу Израел

Санкциите на Европейския съюз, обявени след нападението на Иран...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img