Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Депутатите: Кирил Петков се скри на 1 април (ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС

Народните представители се пошегуваха по случай 1 април, но и леко се скараха за това, че премиерът Кирил Петков, вицепремиера и финансов министър Асен Василев, както и по-голяма част от изпълнителната власт ги няма за блиц контрола.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев разбира, че може би премиерът Кирил Петков смята, че днес, 1 април е професионалният му празник и има право да празнува, но той заедно с народните представители щели да го отпразнуват заедно, ако бил дошъл за днешния блиц контрол. На блиц контрола в парламента са само вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, както и вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов.

Аз си купих вратовръзка „Байдън“ в чест на празника„, пошегува се Цонев.

Той предложи блиц контролът да се провежда задължително в присъствието на премиера и всички вицепремиери. Цонев настоя още блиц контролът да бъде следващата седмица в петък, а не да се провежда „осакатен блиц контрол„.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов не знае какви са неотложните ангажименти на премиера Кирил Петков да не дойде на блиц контрола в парламента. Костадинов не знае как държавата се грижи за българските моряци от кораба „Царевна“ в Мариупол.

Костадинов е възмутен е скриването на премира, като това не му правило чест.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че опозицията проявява интерес към Кирил Петков и Асен Василев, но тях ги нямало и сега трябвало да задават въпроси към Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Нинова не е хвърляла бомби като първите двама. По-неотложен ангажимент от това да отидеш при началниците си не можеш да имаш. Ние сме им началници и имам чувството, че някои хора започват да се крият. Ако може да ги извикате да дойдат днес ще е най-добре, настоя Биков.

От БСП също взеха думата. Борислав Гуцанов недоумява каква трагедия се разиграва с неприсъствието на Кирил Петков, като нападна ГЕРБ, че бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изобщо не е идвал в Народното събрание. Нека да бъдем коректни, народни представители сме, а не да правим седянка, призова Гуцанов.

Томислав Дончев излезе на трибуната, призовавайки да се намери начин премиерът да дойде в зала. Настимир Ананиев от ПП поиска санкция за Хамид Хамид, че е нарекъл Кирил Петков страхливец. Той предположи, че явно Петков е сниман рано сутринта и вече е заминал за своите ангажименти. Хамид Хамид от ДПС изтъкна, че когато един човек го е страх, той е страхливец. А премиерът е страхливец, каза депутатът.

Тъй като вместо Петков на въпросите отговаряла Лена Бориславова от ДПС поискаха тя да дойде да отговаря вместо министър-председателя. Хамид отново нарече Петков страхливец и затова председателят на парламента го санкционира. Дайте съвет на премиера да не се крие, призова и Радомир Чолаков от ГЕРБ. Разбираме, че министър-председателят е в паника, предположи депутатът.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Парламентът потвърди, че Мария Габриел няма да е премиер

Парламентът прие проект на решение, с което вицепремиерът и...

Русия не иска помощ от Запада за разследването на атентата

Никоя страна не е имунизирана срещу тероризма. Това заяви...

Древните вируси – теоретичен страх или реална опасност?

"С покачването на световната температура започва и разтапяне на...

Русия официално призна, че войната е влязла в Белгородска област

В ежедневните доклади, публикувани от руското министерство на отбраната...

Полша обясни защо не е свалила руската ракета

Говорителят на Оперативното командване на полските въоръжени сили Яцек...

Въвеждането на еврото вече е описано в нов информационен сайт

Може да се види и лика на българските евромонети

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img