Депутатите гласуваха, че мандатът за съставяне на кабинет на ИТН е неуспешен (ОБНОВЕНА)

Views 18428
0 0
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха с прегласуване волеизявлението на кандидата за премиер Пламен Николов, с което той се отказва от номинацията за поста по лични причини, с което мандатът, приет от „Има такъв народ“ се приема за неизпълнен.

В гласуването участваха всички парламентарни групи без ИТН, които обявиха това още в началото на заседанието и напуснаха пленарна зала.

„За“ гласуваха 106 депутати, против 67, един въздържал се.

ГЕРБ гласува „против“ и това бе обявено предварително от трибуната от депутата Тома Биков.

Ако точката не се приеме, страната ще влезе в конституционна криза, намираме се в абсурдна ситуация, липсва мандатоносителят, липсва кандидатът за премиер, който се отказва по лични причини, за първи път в 140 годишна история на България, където са се заклели Петко Каравелов, Андрей Ляпчев и др. Стигнахме до момента, в който премиерът се отказал по лични причини, защото не искал да има дебат. Можехме лесно да стоим и да потриваме ръце и да ви вкараме в ситуация, от която има трудно излизане„, каза мотивите той.

Биков съобщи, че ГЕРБ/СДС ще гласува против и ще позволи то да бъде прието, за да бъде приключен първият мандат, след това вторият мандат и третият мандат да приключи и да се отива на нови избори.

Защото 46.то НС, подобно на 45-то НС, се проваля в най-важната си задача да излъчи правителство в момента на здравна криза, миграция, социална и икономическа криза“, аргументира се Биков.

Ние не гласуваме, за да не покажем, че сте докарали нещата до много тежка ситуацията и ще участваме не в създаването, а в решаването на проблеми, категорични са от ГЕРБ.

Преди това стана ясно, че вторият председателски съвет не е постигнал обединение по процедурата по оттеглянето на Пламен Николов.

В кулоарите на парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова уточни, че председателят на парламента Ива Митева отказва да влезе в пленарна зала с аргумент, че застъпва тезата, че е достатъчно само уведомително писмо до президента.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Мъж е с опасност за живота след скандал с младеж на пътя

53-годишен варненец е в болница с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота, а причината – хулиганска проява след катастрофа. Инцидентът е възникнал във вторник към 20:30 часа в близост до кръстовището на бул.“Цар Освободител“ и ул.“Отец Паисий“. Според данните до момента след произшествието е възникнал скандал между участниците. Мъжът бил […]