Денков: Образователните медиатори се борят за бъдещето на децата

Прочитания 885
0 0

Образователните медиатори се борят децата на България да имат бъдеще. С тези думи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков приветства медиаторите в МОН, поздрави ги с ромския празник „Василица“ и ги награди за техния всеотдаен труд. Министърът благодари за усилията на всички над 1000 души, които работят с всяко семейство поотделно, за да привлекат децата в училище.

Голямата награда „Образователен медиатор на годината“ акад. Денков връчи на Николай Огнянов от Гулянци, Плевенско. Мира Стефанова от добричкото село Победа получи отличие за „Овластяване на ромската жена“. Специална награда за добротворчество и застъпничество получи Фатме Арслан от Пловдив. Награда за теренна работа и постигане на диалог заслужи Тихомир Георгиев от община Криводол. Георги Шабанов от Шумен беше отличен като млад будител и вдъхновител.

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който също бе гост на тържеството, връчи специален приз за утвърждаване и развитие на мрежата на образователните медиатори на Стефан Стефанов, Ирена Михайлова, Бойчо Кочев, Алдин Стефанов, Лариса Антонова, Ангел Ангелов и Златина Памукова.

Отличените медиатори са назначени по проектите „Подкрепа за успех“ и „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, финансирани от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Тяхна основна задача е все повече деца да влязат в клас и да останат там колкото може по-дълго. В тази посока работи и Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ с мрежа от училища, които работят за приобщаване на децата към образованието.

Преди церемонията по награждаването ученици от 106 ОУ „Григорий Цамблак“ в София сурвакаха министрите по повод ромската Нова година и поздравиха гостите с музикални изпълнения. Министър Денков поздрави децата за таланта им, подари им книги и им пожела щастливо детство и старание в училище.

Гости на тържеството бяха също Н. пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България, както и представители на различни институции, ангажирани с интеграцията на ромските деца.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Плевнелиев не очаква хората да дадат 100 дни доверие на правителството

Консенсус с протестиращите срещу зеления сертификат вероятно няма да може да бъде намерен, но могат да се търсят решения – това е задачата на отговорния държавник. Това заяви пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г. Той подчерта, че винаги ще има хора като Костадин Костадинов

Read More »