ДЕН на Зеленогорски отива на изборите с Демократична България

След пандемията мислят за собствен политически проект

Прочитания 1941
0 0
Снимка: БГНЕС

От гражданското сдружение „Достойнството на един народ – ДЕН“ влизат в битката за парламентарните избори на 4 април заедно с „Демократична България“.

На пресконференция в БТА председателят на сдружението Найден Зеленогорски заяви, че ДЕН ще се явят на парламентарните избори в коалиция с „Демократична България“.

Той се надява, че едно такова бъдещо образувание ще даде добри резултати на предстоящите парламентарни избори.

Според него по-разумно към настоящия момент ДЕН да останат в рамките на гражданското сдружение и след като се нормализират нещата с корона кризата, да предприемат активни действия за учредително събрание и прерастването им в политически проект. През последните 10 години нищо не се промени и системата за манипулиране на вота се усъвършенства все повече и повече от управляващите, категоричен бе Зеленогорски.

Той негодува, че не били чути предложенията на ДЕН за въвеждане на професионална изборна администрация, която да осъществява изборите, да бъдат изчистени избирателните списъци от т. нар. мъртви души, не се въвежда гласуване по пощата и видеонаблюдение при броене на бюлетините. Ние сме тръгнали по пътя на демокрацията и трябва да дадем шанс за честни и справедливи избори, настоя Зеленогорски.

Той смята, че гласуването с подвижни урни на хората под карантина може да опорочи изборите. Демокрацията се лекува с повече демокрацията. Ние имаме проблеми, но за да ги решим трябва да дадем възможност на хората да гласуват възможно най-честно на изборите, подчерта Зеленогорски.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

КПКОНПИ отнема имущество за над 1,2 млн. лв. от сводник, лихвар, дилър и каналджии

Съдът е уважил 5 иска на Комисията