Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Демократична България“ подкрепя Лозан Панов за президент, но не е тяхна кандидатура

Съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов коментира пред БНР, че предстои колективните органи на трите партии в коалицията да вземат формално решение за подкрепа на кандидатурата на Лозан Панов за президент.

Съвсем естествено е такава подкрепа да бъде дадена, не бих очаквал нещо различно„, отбеляза той.

Той подчерта, че е важно да бъде съхранен гражданският характер на тази номинация, издигната от „Правосъдие за всеки“, и посочи, че било коректно да не се обявява като кандидатура на ДБ.

В петък (1 октомври) е имало разговор между колегите от ДБ и Лозан Панов, бях в чужбина и нямах възможност да участвам„, уточни Иванов.

Той определи Панов като „човек, който наистина доказа, за разлика от много други хора, които говорят за промяна, своята способност да се съпротивлява в най-трудните моменти на досегашното управление, своята последователна способност за вземане на професионална и гражданска позиция„.

На въпрос кой е основният съперник на Панов в президентската надпревара Христо Иванов заяви, че „основният съперник е подмяната, основният съперник е неавтентичността„.

Христо Иванов коментира в тази връзка и кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, подкрепена от ГЕРБ, като подчерта, че без да наречеш проблема и без да кажеш, че има дългогодишно зло, което е ненаказаната корупция и злоупотреба с власт, а просто да кажеш, че всички трябва да се обединят, граничи с фалша и кънти на кухо.

Надявам се в рамките на своята кампания той ще намери начин да погледне в очите тази реалност. … Академичните постижения са наистина нещо впечатляващо, но ако няма история на гражданска позиция, ако няма история на собствено изживяване на шок от състоянието, в което се намира българската държава, и изведнъж кажеш, че можеш да обединиш хората, това повдига съмнение в автентичността„, подчерта съпредседателят на ДБ.

В момента изглежда, че обединението, за което говори проф. Анастас Герджиков, главно засяга ГЕРБ и ДПС„, отбеляза Христо Иванов и определи като „основна драма“ на кандидатурата на ректора на СУ това дали той ще позволи да послужи като индулгенция за ГЕРБ и ДПС.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Димитър Главчев коментира с посланика на САЩ съвместните енергийни проекти

България и Съединените американски щати имат ползотворно сътрудничество в...

Корабоплаването иска защита от ООН след нападенията срещу цивилни моряци

Търговските кораби и моряците са все по-застрашени в морето,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

СГП предлага законови промени за пияните шофьори, причинили тежки катастрофи

Софийската градска прокуратура (СГП) отправя предложения за законови промени...

Ангел Кунчев: 70 случая на коклюш от началото на годината

Случаите на коклюш в България от началото на годината...

Ще живеем ли по-добре с 4-дневна работна седмица?

Европейска и българска политика е как да работим по-малко...

Иран плени товарен кораб в Ормузкия проток

Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел,...

Синът на Деси Цонева показва средни пръсти

Синът на чернокосата тв кулинарка Деси Цонева показва средни...

ПП-ДБ: Сиамските близнаци Пеевски и Борисов са завладели държавата

Живко Коцев стана жертва на компроматна война. Това заяви...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img