Демерджиев залага на сигурни и спокойни избори

Views 14843
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Предсрочните избори на 2 октомври трябва да протекат спокойно, сигурно и да се даде възможност на хората да упражняват правото си на глас. МВР ще изисква контролните органи да положат всички усилия да се разкрият лицата, които стоят зад купения и корпоративен вот, за да може да бъдат изправени пред съда.

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на Националното съвещание на ръководството на МВР.

Демерджиев ще настоява за законност в действията на полицията. Всеки, който спазва принципа, ще има подкрепата на силовия министър, но ако не се спазват принципите на законност, подкрепа няма да има, закани се той.

По думите му цялата общественост гледа към МВР заради изборите и справяне с проблемите, за да може да се върне доверието към институцията.

Другата основна цел пред МВР е превенцията – пътнотранспортният травматизъм, битовата престъпност, борбата с конвенционалната престъпност, контрабандата и ДДС измамите. Приоритет пред МВР остава и незаконната миграция. Положението е тревожно от гледна точка на увеличаващия натиск и не може да си позволим преминаването на мигрантски потоци вътре в страната, настоя Демерджиев.

Той увери, че политическият кабинет внимателно изследва проблемите и са предприели конкретни действия. Демерджиев ще изисква от МВР и от служителите на ведомството резултати, които да бъдат за българските граждани и общество. Ако успеем да се справим със задачата, доверието и уважението към полицията ще го усетите навсякъде по улиците, подчерта вътрешният министър.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Задържаха мъж, шофирал след употребата на кокаин в Силистренско

29-годишен водач бе задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества в Силистренско, съобщава БиТиВи. Късно снощи управляваният от него автомобил бил спрян за проверка от полицейски патрул край село Яребица. Направеният му полеви наркотест дал положителен резултат. Било установено, че водачът е употребил кокаин. Мъжът е задържан за срок от 24 […]