https://www.gerb.bg/bg

Делян Пеевски обеща лоялност към Доган и ново начало за ДПС

Снимка: Микка Симидчиева, ИА „Нюз 24“ София / www.news24sofia.eu

Лидерът на ДПС Делян Пеевски направи емоционално изявление, в което подчерта, че няма и не може да има конфликт между него и почетния председател на партията, Ахмед Доган.

Да съм ясен – противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има!“ заяви Пеевски в изявление, разпространено от Пресцентъра на ДПС.

Пеевски подчерта, че винаги е бил до Доган в най-трудните моменти, когато всички други са се отдръпвали.

Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него.“

Пеевски обяви, че ще продължи да се бори с т.нар. „дерибеи“ – хора, които са злоупотребявали с власт и са тормозели членове на партията и симпатизанти.

Тема има и конфликт има. И темата е Пеевски-дерибеите. Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган.“

Пеевски се ангажира да следва принципите на „Новото начало„, което има за цел да даде шанс на младите хора в ДПС и да обнови партията.

Аз няма да изоставя принципите на Новото начало! Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни.“

Той подчерта успехите на партията и необходимостта от обединение.

ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път! Трябва да бъдем обединени, да сме заедно!“

От това изявление не става ясно дали предстои среща между Делян Пеевски и Ахмед Доган и дали двамата са контактували в последните дни.

Ето и цялото прессъобщение изпратено до редакцията на Информационна агенция News24sofia.eu от пресцентъра на ДПС:

„Всеки, преживял дълго време в политическия живот знае, че твърде често и лесно могат да се пресичат граници. И това винаги се е смятало за част от неписаните правила на играта. Но, дори и в тази игра има граници, които не се преминават. Никога и по никакъв повод.

Като политик аз мога да приема много неща и съм доказал, че мога да ги преодолея и въпреки казаните тежки думи и противопоставяния, съм съумявал да намеря диалога и балансите.

Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина – никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Да съм ясен – противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има!

Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото – той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно.

Той много добре знае това. И всеки от тези, които говорят днес, също знаят това. И няма да приема да си приписват ролята на говорители, медиатори или не знам какви си измислени фактори.

А тъй като тези дни се нагледахме и наслушахме на интриги, внушения, подмяна и манипулации, ще се обърна с цялото си уважение към г-н Доган, за да кажа само едно “винаги съм бил до теб , винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило”.

Защото Доган е основателят и почетен председател на Движението за права и свободи и това никой, нито за миг не е оспорил в партията и не бих допуснал да бъде оспорено от никого.

Това е смисълът на трите букви ДПС – да защитава, да променя живота на нашите хора, а сега задачата ни е и да изкупим грешки, които сме направили през годините.

Никой не може да отрече направеното от мен за ДПС и нашите хора от една година, насам, след дългия застой.

Ако някой го отрича – нека дойде да спорим.

И ако моята вина е, че извадих ДПС от изолация и дадох надежда на нашите хора, тази вина съм готов да я нося.

Ще бъде ли по-силно ДПС, ако Доган и Пеевски не са заедно!? Слава Богу този въпрос изобщо не е на дневен ред.

Но трябва да сме честни с хората и да признаем – тема има и конфликт има.

И темата е Пеевски-дерибеите.

Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган. Които тормозеха хората с “това за нагоре, това за мен, мене ме праща” и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря!

Дерибеите, които сега бъркат в душите на хората. И защо? От страх? От мерак? От алчност?

Те нямат аргумент за нещо, сторено от мен, срещу ДПС и хората на ДПС.
Но правя и ще направя всичко, за да приключа темата с тях и да престанат да тормозят нашите хора.

И напомням, че по места няма нито един изключен, освен тези, за които са настоявали нашите хора.

Винаги, независимо от това, какво се случва ще бъда с тези хора, заради които поех тежестта на отговорността да бъда председател на партията.

За всички останали теми, винаги, когато е трябвало съм разговарял с абсолютно всички. Никой не е разговарял с колегите повече от мен.

За заседанията и двамата председатели въпрос е липсата на инициатива, но това не може да бъде застрашаващ целостта на партията проблем.

Истинската тема, обаче, е Новото начало.

Това изплаши дерибеите.

Това, което в момента те правят се случва с натиск, с мачкане на хора, което повече няма да бъде допускано.

Аз няма да изоставя принципите на Новото начало!
Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни.

Искам младите да виждат, че има смисъл да подкрепят ДПС.

Защото хората видяха и повярваха какво можем.
ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път!

Днес депутът Рамадан Аталай, избран от листата на ДПС, но изключен от парламентарната група, заяви по БНР че вътрешното разединение в Движението за права и свободи (ДПС) е факт, като депутатът Рамадан Аталай подчерта, че партията няма да бъде разцепена, въпреки сегашните разногласия. Според Аталай, част от народните представители следват принципите на организацията, докато други преследват лични интереси. В интервю за БНР, той обясни, че решението за двама съпредседатели на ДПС е било направено с цел да изведе партията към по-демократични решения, но тази структура не е ефективна в текущата ситуация.

Припомняме, че Рамадан Аталай беше един от първите изключени и знаково лице за ДПС. Тези промени предизвикаха недоволство сред структурите на Движението за права и свободи, които се обявиха против последните решения на ръководството, след като последователно бяха изключени Филиз Хюсменова, Айсел Руфад, което последва снемането на доверие от Рамадан Аталай. Те поискаха Ахмед Доган да се намеси лично.

В събота 17-те депутати, обявили се „верни на Доган“ се събраха в лятната му вила в Росенец и след срещата заявиха, че „няма връщане назад“ и че почетният предсдател на ДПС ще излезе с изявление в „следващите дни„.

Единият от двамата председатели на ДПС Джевдет Чакъров заяви, че ДПС не функционира нормално и трябва да се върне към нормалността. Чакъров заяви, че решението на всички колеги е, че няма връщане назад и трябва да възстановят нормалността.

Нееднократно сме казвали, че колективните органи не функционират, няма обсъждания, няма вземане на решения. Ние вярваме в потенциала на ДПС. Очакваме позитивни стъпки и решения от хората, които са ни подкрепяли в страната, и в Турция, и в Европа,“ каза още председателят на ДПС.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Няма публична информация какво се е случило по разследването...

Тази година още хеликоптери за гасене на пожари няма да има

Тази година хеликоптери за гасене на пожари няма да...

Съдът остави в ареста двамата медици, източвали НЗОК

Двамата медици от Пловдив, източвали НЗОК, остават в ареста, съобщава...

Русия не приема ултиматуми за втора мирна среща за Украйна

Опитите Русия да бъде въвлечена във втора мирна среща...

Румен Радев: Политическата ни система е тежко заболяла (ВИДЕО)

Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Първо в News24sofia.eu! Галена жигоса малкия си син със свой татус (СНИМКА/ВИДЕО)

https://youtu.be/PCQAp5e8qKs Фолкпевицата Галена пусна видео та малкия си син Александър,...

Масов бой в Габрово

Полицията в Габрово разследва сбиване, възникнало в петък в района...

Полицаят побойник от Кайт-бара остава в ареста

Съдът остави в ареста полицаят побойник от "Кайт-бара" в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg