Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Дебатът за Изборния кодекс започна от 52 изказвания по заглавието (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС

Депутатите на „Продължаваме промяната“ направиха шоу с цел да бламират започване на второ четене на промените в Изборния кодекс в парламента. Първо бе поискана почивка за 15 минути от Асен Василев. След нея колегата му Мирослав Иванов поиска процедура да се измести с точка 11 за изслушване на министър Шишков.

Председателстващият заседанието Йордан Цонев го пресече, че е недопустимо. Росен Костурков след това поиска удължаване на срока за внасяне на предложения между първо и второ гласуване на Закона за земеделските производители.

Йордан Цонев прозря намеренията и пресече следващи процедури, обявявайки, че следва четене на доклада по законопроекта за Изборния кодекс от председателя на Комисията по правни въпроси Радомир Чолаков.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА

Правилникът ще се прилага в духа на буквата, отсече Цонев и извика Радомир Чолаков на трибуната.

Докато той започна да чете доклада, депутатът Настимир Ананиев стана и започна да размахва депутатската си карта, поради което бе отстранен за едно заседание. Пред Чолаков се изправиха депутати от ПП, сред тях и Кирил Петков, размахвайки искания, доклади, карти, и наставляваха за правилата на парламента.

Председателстващият заседанието Йордан Цонев от ДПС няколко пъти обяви, че „заглавието на законопроекта е прочетено и започват разисквания„. Спорът не секва, депутатите на ПП са на трибуната, искат се видеонаблюдение, стенограми, квесторите са на крака, отстраненият Настимир Ананиев не напуска залата. Йордан Цонев бе обвинен в погазване на правилата на правилника на парламента.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА

„Продължаваме промяната“ поиска мястото на председател на НС да се заеме от Вежди Рашидов. Депутатът Стою Стоев направи процедура за отлагане на разискванията по промените в Изборния кодекс, което бе отхвърлено. „От седем групи пет се опитва да работят„, каза Мустафа Карадайъ, искайки процедура. „Едната („Демократична България) мълчи, а „Продължаваме промяната“ се опитват да саботират работата на парламента„, заяви той. Лидерът на ДПС направи обратно предложение.

Асен Василев поиска остра забележка и отстраняване на Мустафа Карадайъ за обида на 500 000 български граждани. „Или да се изгонят всички депутати, които са били отпред, плюс Мустафа Карадайъ, или да се помилва Настимир Ананиев„, поиска Михаил Камбарев. В името на добрия дух Йордан Цонев отмени наказанието на депутата от ПП.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА

Мирослав Иванов върна процедурите от начало с искане да се изтегли точка 11 пред точка 2. Мотив е, че процедурата е направена, преди да се обяви законопроектът за четене. Бяха изказани още доводи за нарушаване на правилата за работа на НС с искане за отстраняване на Йордан Цонев. Депутатът Иво Атанасов от своя страна постави въпроса за недопускане на представителите на сдружение „Боец“ на Балкона на парламента.

След час спорове и процедури – стартът на дебата по промените в Изборния кодекс започна с 52-ма записани депутати за изказвания само по заглавието на законопроекта. Първото предложение на заглавие бе на Николай Денков: „Закон за промени в ИК с цел контрол върху избирателите от страна на партийните централи“.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран съжалява за санкциите на ЕС – трябвало да са срещу Израел

Санкциите на Европейския съюз, обявени след нападението на Иран...

САЩ готвят сурови санкции срещу китайски банки

Съединените щати подготвят санкции, заплашващи да изключат някои китайски...

България и Косово обсъдиха възможността за надграждане на сътрудничеството

Служебният премиер Димитър Главчев и косовският премиер Албин Курти...

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

Протестиращи искат законови промени за тестването на шофьори

Протестиращите се събраха край езерото Ариана в София

Скандално в News24sofia.eu! Бойко Рашков нападна журналистът Николай Караколев (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=A076ow3cyKI Бившият вътрешен министър Бойко Рашков очевидно е кълбо от...

Столични съветници искат да отворят заключените държавни паркинги

Паркинги стоят неизползвани в София. За проблема алармира общинският...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img