Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДБ: Ще търсим отговорност от Борисов, ако Георги Гергов стане собственик на Пловдивския панаир

Снимка: БГНЕС

Ще търсим отговорност лично от Бойко Борисов по всички политически начини, ако Георги Гергов се превърне в мажоритарен собственик на Пловдивския панаир.

Така коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов липсата на кворум в извънредната сесия на пловдивския Общински съвет, който трябваше да реши собствеността на местния панаир.

По информация на ДБ на сесията не се е явил нито един от съветниците от ГЕРБ, въпреки че именно председателят на Общинския съвет Александър Държиков от ГЕРБ е предпочел тя да се състои на 3 януари.

На сесията присъстваха депутатите от „Демократична България“ Ивайло Мирчев и Христо Иванов, който посочи, че се е явил, тъй като казусът ще се превърне в престъпление спрямо Пловдив, както и в проблем от национално значение.

Ако съветниците от ГЕРБ, БСП, ДПС и част от БЗНС „Ал. Стамболийски“ препотвърдят съгласието си от края на миналата година, бизнесменът, почетен консул на Руската федерация и руски гражданин, Георги Гергов ще стане собственик на 79% от панаира, напомнят от ДБ.

От партията посочват още, че Варна държи 28% от акциите на панаира, но прие сделката на Гергов да ги замени с дял в „Пълдин туринвест“, с което той става пълноправен акционер на Панаира.

Това е трето гласуване по казуса. Първият път „ЗА“ гласуваха само от групата „Автентична лява БСП“. До обрата в позицията на ГЕРБ се стигна след като Георги Гергов предложи да дари на Община Пловдив 2% от акциите и 6 декара от площта на изложението „Международен панаир – Пловдив“ за изграждане на Опера в града. Желанието му бе удовлетворено с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ, местната БСП, двама от ЗС „Александър Стамболийски“ и двама независими съветници – от ДПС и НФСБ.

От „Демократична България“ заявяват, че са внесли предложение против окончателното подаряване на Пловдивския панаир и финализиране на „кражбата на века“. Партията събира и подписи за ново общинско заседание по казуса на 9 януари, ден преди предстоящото Общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ АД, за да се предотврати предоставянето на Пловдивския панаир на Георги Гергов.

Ако окончателното харизване на Пловдивския панаир бъде допуснато, това ще бъде перфектната илюстрация за връзката между руското влияние и корупцията у нас, посочва Христо Иванов.

Според председателя на „Демократична България“ в местния Общински съвет Веселина Александрова докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир на почетния руски консул в града.

По информация на БНР граждани за пореден път се събраха на протест пред сградата на градския парламент, като посочват, че няма да обслужват корпоративните интереси на Георги Гергов.

„Въздържал се е равно на Гергов продал се!“ – гласи надпис на техен плакат.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Новият пакет военна помощ на САЩ тръгва за Украйна до дни

Първите доставки на американска военна помощ, включително тактически ракети...

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ за евроизборите

Дипломатът Стефан Тафров е водещият кандидат на "Да, България"...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img