Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП не пречи на Атанасов за депутинизацията

Снимка: архив БГНЕС

По отношение на съставянето на правителство, това, което вчера публично се случи, беше работа по програмата. Днес трябва да продължи специално в областта на здравеопазването и други сектори. Много е важно да бъдат уточнени тези приоритети, които може за този период от време да бъдат реализирани – за 6 месеца. На практика, съставя се програма за 6 месеца, за който период от време трябва да бъдат реализирани определени мерки, след което да се прецени дали да се поиска вот на доверие за продължаване на работата на това правителство, ако то бъде избрано. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България“ генерал Атанас Атанасов.

По думите му за ДБ е изключително важно да бъде съставено правителство с мандата на най-голямата политическа сила в лицето на „Продължаваме промяната“, но ако се стигне до връчване на трети мандат на „Демократична България“, ще бъде направено всичко възможно той да бъде реализиран и политическата сила има подготвен план в тази насока.

Трябва да се търси подкрепа сред народните представители и това трябва да се върши публично. Тези, които разбират в какво тежко състояние се намира държавата, колко много кризи, по време на война, и колко важни неща има да бъдат извършени в областта на икономиката и не само, би трябвало да подкрепят избирането на едно правителство. Защото, в противен случай означава следващите 6 месеца – политическа дестабилизация. И през този период от време могат да бъдат пропуснати много ползи, бих казал, за държавата. На първо място, ние имаме да получаваме сериозни пари от ЕК, от ЕС по Плана за развитие„, посочи Атанасов.

Във връзка с информация от вчера, че парите, които трябва да получим по Плана, намаляват с 1 млрд. лв., той коментира: „Ако не си свършим работата да приемем необходимото законодателство, ще намалеят на нула, за това, което имаме да получаваме като първи транш.“

По отношение на подкрепата на ГЕРБ за изгонването на руските дипломати и заявките за проатлантическа позиция на ДПС, Атанасов заяви, че двете партии търсят пробив на изолацията си. Само че, трябва доста време да прекарат в опозиция и да бъдат направени включително при тях кадрови промени„, допълни той.

Съпредседателят на ДБ каза още, че подкрепата от някои политически сили за експулсирането на служителите от Посолството на РФ е била лицемерна, но не навлезе в конкретика.

БСП не пречат на депутинизацията и не бих отишъл по-нататък – да се меся в техните вътрешни партийни работи и позициите, които заемат„, изтъкна Атанасов във връзка с реакцията на левицата относно изгонените 70 руски служители.

Искам да обърна внимание на нещо много важно, което се случи преди няколко дни в Мадрид, на заседанието на върха на НАТО. Там НАТО категорично определи като свой основен противник Русия и в тази връзка, държавите, които са членове на НАТО, би трябвало да предприемат конкретни действия за ограничаване на руското влияние и пресичане на работата на руския шпионаж„, каза още той.

Не може ние да имаме 12 или 15 дипломати в Русия, а те тук да имат 10 пъти повече, които се занимават именно с разузнавателна дейност„, подчерта съпредседателят на ДБ.

Атанасов каза още, че има съмнения за пробиви в българските служби. Той също така изрази подозрения за опити на Президентството разузнавателните служби да бъдат въвлечени във вътрешнополитическите борби.

Според него от Румен Радев него е продиктувана реакцията на Военното разузнаване на критиките от страна на депутата от ДБ Ивайло Мирчев, който заяви, че българските спецслужби са пробити и са русофилски настроени. Атанас Атанасов беше категоричен, че разузнавателните служби не трябва да си позволяват подобни публични изявления.

По повод професионалния празник на МВР ген. Атанасов поздрави всички хора, които се грижат за сигурността и обществения ред в страната ни.

spot_img

Реклама

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

Първо в News24sofia.eu! Откриха амфетамини в КАТ-София

ИА News24sofia.eu потърси за коментар пресцентъра на МВР за официално потвърждение на новината, но засега коментар бе отказан

Създателят на Telegram в първо интервю от 7 г.: Полиция опита да ме пречупи в Русия, а ФБР – в САЩ (ВИДЕО)

"Ако поискаме от всеки да вземе страна, няма да съществуват компромисите, а така ще се окажем на много опасно място", предупреждава Павел Дуров пред американския журналист Тъкър Карлсън

Виктор Русинов: Падам си по боклуци

„Мистър България 2021“ Виктор Русинов разкри тъмната си токсична...

Синът на Деси Цонева показва средни пръсти

Синът на чернокосата тв кулинарка Деси Цонева показва средни...

Заплашиха певицата Прея с убийство в София

Заканата беше предшествана от изключително дълъг психопатски разговор, сподели още изпълнителката

Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС

Мацката имала солидни връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

С 47% скача броят на възрастните самотно живеещи японци до 2050 г.

Броят на възрастните самотно живеещи граждани в Япония, вероятно...

Ударите по енергийни обекти – Русия принудена да мъсти за рафинериите

Тази нощ руските войски отново атакуваха енергийна инфраструктура в няколко...

Сирски: Русия иска да превземе Часов Яр преди 9 май

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски заяви, че...

Израел започна да сваля иранските дронове (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израелските военни са започнали да прихващат ирански безпилотни летателни...

На шабат „Хизбула“ атакува с „Катюши“ Северен Израел

Ливанското шиитско движение "Хизбула" нанесе удар по Северен Израел,...

Иран пред СС на ООН: Време е Израел да понесе отговорност за агресията в региона

Въоръжените силите на Ислямска република Иран извършиха поредица от...

Поражение за управляващите на изборите в Южна Корея

Либералните опозиционни партии в Южна Корея постигнаха убедителна победа на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img