Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДБ иска оставката на вътрешния министър Маринов

Снимка/източник: БГНЕС

„Демократична България“ обяви платформа за законодателни промени и промени в Конституцията, откри дебат по темата и призова останалите политически сили да изкажат позициите си. Сред предложенията на ДБ са промени в Закона за съдебната власт, касаещи прокуратурата, въвеждане на дистанционно гласуване, включително и по пощата, за да може българите в чужбина да се включат пълноценно в процесите в родината си, лустрация.

Съпредседателите на „Демократична Бългаиря“ Христо Иванов и Атанас Атанасов в онлайн брифинг заявиха, че са нужни предсрочни парламентарни избори и рестарт на политическия процес у нас. Според Иванов настоящото Народно събрание няма нито енергията, нито капацитета да проведе нужните реформи, включително от ДБ предлагат своя експертиза, за да може гласуването у нас да влезе в 21 век. Като цяло Христо Иванов определи мерките, които от ДБ предлагат, като рестарт на българския правов ред и рестарт на българския демократичен процес.

Нужна е реформа на ВСС, който трябва да бъде окончателно разделен. Трябва да се запази една минимална обществена квота, а отделно изборът на главния прокурор трябва да се повери на Народното събрание. Иванов настоя и за отчетност на главния прокурор.

С ултиматум за оставката на вътрешния министър на МВР приключи онлайн изявлението на „Демократична България“. Генерал Атанас Атанасов поиска или Млaден Маринов да си подаде оставката до 18 ч. днес или премиерът Борисов да му поиска. В противен случай те и симпатизантите им ще бъдат на протест пред Министерството на вътрешните работи. Причините за искането са три – полицейското насилие по време на протеста от 10 юли, ситуацията край Росенец, разследването „Осемте джуджета“.

Ние настояваме за възстановяване на парламентарната република. Българският парламент е тежко обезличен, предупреди той и запита защо досега председателят на НС Цвета Караянчева не си е подала оставката заради обидите от страна на премиера Бойко Борисов. „Това е срамно! Ние ще работим за възстановяване на парламентарната република. Ние искаме оставката на целия парламент и предсрочни избори“, настоя още в изявлението си генерал Атанасов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

17 години затвор за мъжа, пребил до смърт пастир през 2020 г. във Варненско

Окончателно 17 години затвор за Дончо Драганов, който през...

МВФ окончателно одобри 880 млн. долара за Украйна

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри в...

Руски следователи разпитват в Таджикистан семействата на атентаторите от Москва

Руски следователи посетиха Таджикистан за разпит на семействата на...

Владимир Путин събира службите заради „Крокус“

Руският президент Владимир Путин иска да обсъди със службите...

Родилка почина в болницата в Кърджали

Родилка на 33 години почина в болницата в Кърджали,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img