Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДАЗД осъжда побоя между деца и мисли какво да прави (ВИДЕО)

От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезираха за физическо насилие над дете от други деца в гр. София. Уведомени са директорът на Дирекция „Социално подпомагане“- Красно село и началникът на 06 РУ – СДВР, информираха от ДАЗД.

Дирекция „Социално подпомагане“ има правомощия да работи на терен, както с детето, жертва на насилие, така и с децата, които са го упражнили.

Възможно е да бъде свикан и Координационен механизъм за насилие с експерти от всички компетентни институции – МВР, Прокуратурата, Дирекция „Социално подпомагане“ и представител на общинската администрация, за да се намери най-точния подход за работа с всички замесени в случая. Може да бъдат предложени и наказания за побойнците.

От Държавната агенция за закрила на детето остро осъждат и се противопоставят на всякакъв вид насилие над деца. Последните дни бяха белязани от изключително тежки случаи, единият, от които завърши с фатален край за едно дете.

Държавната агенция за закрила на детето остава непримирима към всяка една ситуация, която може да е заплаха за дете където и да се намира то – вкъщи, в училище, на което и да е обществено място.

Защитата и правата на децата, тяхната възможност за пълноценно развитие са ясно разписани в българското законодателство, но най-важното е всички ние като граждани и професионалисти, никога да не забравяме, че наша обща отговорност е да пазим децата ни, да се грижим за тях с много любов и да не оставаме безучастни, ако видим или знаем, че някъде има дете в риск.

От ДАЗД припомнят, че всеки може да подаде сигнал безплатно на Националната телефона линия за деца 116 111, ако знае за насилие над дете или, че дете се намира в беда. На телефона работят висококвалифицирани специалисти, които имат бърза връзка с Отделите за закрила на Агенцията за социално подпомагане и Районните управления на МВР и които оказват психологическа помощ безплатно 24 часа в денонощието.

Водещото при всички случаи е максималната защита на децата, като за целта те могат да бъдат насочени към ползване на социални услуги, както за подкрепа, така и за преодоляване на агресивното поведение.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Евродепутатите се разтревожиха от руските имоти в България

Европейският парламент призовава за твърд отговор срещу руската намеса. Евродепутатите...

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване

Най-висшият съд в Ню Йорк отмени присъдата на Харви...

Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

Руският президент Владимир Путин напомни на прокуратурата, че изземането...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия предупреди Европа срещу изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди Европа, че Русия...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Екадорците решават на референдум новите мерки за сигурност

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа изглежда готов да спечели референдума...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни (ВИДЕО)

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img