Дават старт на новия парламент (ВИДЕО)

News24sofia.eu

Отново Мика Зайкова ще открие първото заседание

Views 13035
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров

Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе днес първото си заседание от 9.00 часа в сградата на парламента на пл. „Народно събрание“ №2. Това съобщават от пресцентъра на парламента. Заседанието ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР.

Съгласно Конституцията (чл. 76), първото заседание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В 46-то народно събрание, това отново е Мика Зайкова.

Народните представители ще положат следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“ След това ще подпишат клетвени листове.

В пленарната зала ще прозвучат химните на Република България и Европейския съюз.

Изявления ще направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател, който ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председатели на Народното събрание. Парламентарната група на „БСП за България“ обяви, че издига Кристиан Вигенин за председател на Народното събрание.

Припомняме, че на 16 юли, президентът Румен Радев обяви, че свиква Народното събрание на 21 юли от 9.00 часа.

На 15 юли, Централната избирателна комисия обяви окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите. Партия „Има такъв народ“ ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС – 63. Парламентарната група на „БСП за България“ ще бъде от 36-ма народни представители, на „Демократична България“ – от 34-ма, на ДПС – от 29, на „Изправи се! Мутри вън!“ – от 13.

42,19% от българите у нас са гласували на парламентарните избори на 11 юли. Това показа обобщената избирателна активност за страната, качена на сайта на Централната избирателна комисия. На редовните парламентарни избори на 4 април избирателната активност беше значително по-висока – 50,61 процента.

На предишните парламентарни избори Мика Зайкова откри заседанието на 45-то Народно събрание.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кирил Петков не е разговарял втори път с ИТН

Има набрана скорост и ако продължи тази инерция