Дават 43,2 млн. лв. за доставка на машините за гласуване

Кабинетът одобри разходите по бюджета на ЦИК

Прочитания 2307
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Кабинетът одобри разходи по бюджета на Централната избирателна комисия.

Те са в размер на 43,2 млн. лв. и са за финансиране доставката на специализирани устройства за машинно гласуване, съгласно Изборния кодекс и възложена обществена поръчка.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че само две фирми остават в надпреварата за доставка на машините за гласуване.

На 8 декември стана ясно, че осем кандидати искат да доставят машините за гласуване у нас.

Срокът за подаване на оферти за доставка на машините за гласуване изтече ден по-рано, след като веднъж беше удължен поради корекция от страна на ЦИК в документацията за възлагане на обществената поръчка. Първоначално обявеният срок изтече на 29 ноември.

През ноември Комисията обяви, че ще бъдат закупени 9600 машини. Стойността на поръчката е изчислена на 36 млн. лева без ДДС.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пуснаха под гаранция младежа, нападнал лекарка в София

Освободен е под гаранция от 300 лв.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: