Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Даниел Митов очаква тежки дни за кабинета

Снимка: БГНЕС

Днес не трябвало да се дискутира оставката на Стефан Янев, а на цялото правителство. Кога господин Янев стана ваш министър, господин Петков? Почти всички принадлежите на кръстника на тази коалиция Румен Радев. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за оставката на военния министър Стефан Янев.

По думите му правителството се провали по основните направления на общата политика с високите сметки за ток, с пандемията и да идентифицира рано войната в Украйна. Тежките дни предстоят, а вашите партньори са решени да ви блокират където могат, изтъкна Митов.

Лидерът на партия „Волт“ и депутат от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев заяви, че когато опозицията излизат с патос, крещене, вълнение и емоции да заявяват приоритети си, за да се види дали са еднакви или не с тези на управляващите. Вземете прочетете Конституцията, където пише, че външна и вътрешна политика се определя от Министерски съвет и няма нужда от декларации, каза Ананиев.

Христо Иванов добави, че това, което обединявало мнозинството от гласували на предишните избори не е изчезнало. Новите предизвикателства са част от проблемите и състоянието на корупционно разлагане на държавната система не е просто, което можем да забравим. Коалицията пред лицето на това предизвикателство се добавя допълнителна трудност, но е добро основание за търсене на национален консенсус. Правителството може да се окаже най-добрият късмет, който може да имаме, за да извърши националните приоритети, коментира Христо Иванов.

Той увери, че ДБ ще работи за правителството и управлението за изграждане на национален консенсус по теми, които преди това не можело да се постигне такъв.

Депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Христо Гаджев изразиха негодувание как за един ден се е сменила кандидатурата за поста военен министър. Защо мислите, че ангели сте назначили за министри? Аз не мисля така, а някои хора били доста съмнителни, каза Тома Биков.

Вие сте много луксозно мнозинство, много луксозни типове сте вие и това не е презентация всичко това. Война е!“, остър бе Биков.

Васил Стефанов от „Продължаваме промяната“ заяви, че МС и НС предприемат ясни действия от ситуация в Украйна. Това не е просто конфликт, това е война и почти всички в залата осъзнават този факт, каза Стефанов и добави, че ПП не са против руския народ, а са против действията на Путин и военните действия, които той налага. Затварянето на военновъздушното ни пространство не е самостоятелен и изолиран акт, а това е политика на целия ЕС. Действията показват единството на ЕС и участието на България в него, допълни Стефанов.

От ИТН също взеха отношение и заявиха, че ще гласуват „за“ оставката на военния министър Стефан Янев. Станислав Балабанов заяви, че цял ден слушал за подадените ръце от страна на опозицията, но не трябвало да се приемат, защото имало достатъчно фалшиви герои. Господин Костадинов, докато контролирате финансирате на партията си, контролирайте и депутатите си, призова Балабанов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия удари телевизионната кула в Харков

Телевизионната кула в Харков, архивни кадри По време на обстрела...

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

Само 9% от младите американци вярват, че САЩ „се движат в правилната посока“

Ново проучване в четвъртък установи, че само девет процента...

Обмислят създаване на нов закон за земеделските кооперативи

Министърът на земеделието и храните и браншови организации се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img