Даниел Лорер каза кога държавата ще се намеси, за да смъкне цените

Работи по антиинфлационен пакет, който ще стане ясен след 2 седмици, съобщи още той

Views 10781
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Tаван на цените на някои от стоките е мярка с изключително широк спектър и се опасявам, че тя създава повече проблеми, отколкото решава, тъй като веднага ще доведе до недостиг и съответно изчезване на стоки от пазара.“

Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер пред bTV.

Това ще вкара държавата в полицейски функции, а има по-деликатни механизми като изучаване на нуждите на най засегнатите слоеве и предоставяне помощ и именно на тях, които могат да адресират проблема с инфлацията много по-акуратно“, добави той.

Отново има различни мерки, които могат да се обсъждат както на ниво крайни цени, така и на ниво от данъчно облагане, така и на ниво социални помощи. За мен като човек, който защитава пазарните механизми, е важно те да работят максимално добре и ефективно в една икономика, преди държавата да започне да се намесва в тях“, каза още Лорер.

Според него може да се обсъдят варианти на ниво социални помощи.
Той добави и че се работи по антиинфлационен пакет, който ще стане ясен след 2 седмици.

За Плана за възстановяване и милиардите от Европа

Частта от него, която касае икономиката и по-специално малки и средни предприятия, която е отговорност на нашето министерство, е около 1,4 милиарда лева. По него планирането вече е започнало и една от тези мерки – 260 милиона ще бъде започната още в лятото, юни-юли месец. Всяко следващо тримесечие планираме стартирането на нова мярка заедно“, обясни Лорер.

Според него няма нужда всяко разплащане по плана да преминава изцяло през парламента.

Преминаването през парламента на плащането за пътища е там, защото предишното разплащане от държавата е изпълнено с нередности, меко казано“, каза той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ПЪРВО В NEWS24sofia.eu TV! ГНУСНО: Женен педофил иска секс от 13-годишна! "Ловците на педофили" го хванаха в София, предадоха го на полицията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сгащеният Петър предлагал дискретна връзка, за да не разбере жена му