Даниел Лорер: ГЕРБ ще издържи ли теста да се реабилитира пред хората?

Views 11335
0 0
Снимка; архив БГНЕС

В момента има тест за възможността на ГЕРБ да се реабилитира пред обществото. Всички ние в ПП сме убедени, че в ГЕРБ не са готови на това, защото така и не достигнаха до разбирането затова кой е виновен за всичко случило се в България през последните 10 години, заяви Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ пред bTV. Лорер искрено се надява, че държавата ще бъде управлявана от стабилно политическо мнозинство.

ГЕРБ искат за заблудят избирателите така, както го правили в дълги години назад, добави Лорер.

Отговорността за съставяне на правителство ще е на ГЕРБ, ДПС и Възраждане – партиите, които свалиха правителството на Кирил Петков. ПП не биха управлявали заедно с „Възраждане“, но дали ГЕРБ ще го направят, предстои да видим, отбеляза Лорер.

ПП на изборите показала нещо много важно – превръщат се от протестна вълна в истински отговорен политически фактор. ПП ще подходят отговорно, ако вторият мандат за съставяне на правителство стигне до тях и ще обсъдят възможностите с кои партии могат да направят коалиция и с кои не на национален съвет на партията. За ПП е важно следващото правителство да има евроатлантическа ориентация на България и борбата с корупцията.

Лорер е на мнение, че следващият парламент ще има общи решения, които ще касаят евроатлантическите ценности.

Даниел Лорер разкритикува и действията на служебното правителство на президента Румен Радев.

Действията на служебния кабинет са притеснителни. Техните действия не изглеждат като на служебен кабинет, а като на редовен кабинет, който се готви да управлява дълго, изтъкна Даниел Лорер. ПП виждат действията на служебното правителство да се политизира.

Според него служебният кабинет се наслаждава на икономическата конюнктура, наследена от предишното управление. Както ПП, така и БСП, и ГЕРБ трябва да бъдат отговорни към бюджета, надява се Даниел Лорер. В заключение Лорер добави, че държавният глава превръща България в политически остров с позицията си за присъединяването на Украйна в НАТО.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Новият шеф на БАБХ уверява: Няма да се върнe старият модел на работа на турската граница

Категорично старият модел на работа в БАБХ на турската граница не се връща. В това увери новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Христо Вълчанов пред bTV. Той отбеляза, че само определени части от пункта на границата с Турция ще станат част от националната сигурност. Достъпът […]