Дадоха пощите на Калина Константинова

Views 3274
0 0
Снимка: архив Юлия Лазарова, „Дневник“

Депутатите прехвърлиха пощите на вицепремиера Калина Константинова. Това стана с гласуване на първо четене на Закона за пощенските услуги. С промените в Закона за пощенските услуги се предлага държавната политика в областта на пощенските услуги и маркоиздаването да се осъществява от определен с постановление на Министерския съвет заместник министър-председател.

На следващо място навсякъде в Закона за пощенските услуги се предлага отразяване на новото наименование на Министерството на транспорта и съобщенията и министъра на транспорта и съобщенията. Със законопроекта се цели модернизиране на „Български пощи“ ЕАД и превръщане на пощенските клонове в центрове за комплексно административно обслужване. Според Халил Летифов промените се правели, за да се избегне конфликт на интереси на транспортния министър. Управляващите смятат, че измененията ще дадат нов тласък на пощенските услуги.

Правим нещо, за да се каже, че правим нещо, подчерта Цончо Ганев от „Възраждане“.

Търсим работа на вицепремиер, който нищо не върши, смята той.

Христо Гаджев от ГЕРБ посочи, че като гледал как вицепремиерът Калина Константинова се справяла с бежанската криза се плашел за бъдещето на Български пощи. Това е поредната мина, която се залага пред ефективното управление, смята и бившият транспортен министър Росен Желязков.

Ако не се направи нещо, Български пощи умират, подчерта социалистът Георги Свиленски. Трябвало да се обърне особено внимание върху пощенските услуги с особен принципал.

Настимир Ананиев от ПП посочи, че пощите до момента не са управлявани ефективно, затова било редно да преминат към вицепремиера по ефективно управление.

Костадин Костадинов смята, че реформата ще доубие Български пощи. За закона бяха 121, 90 бяха против.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Христо Иванов: С форсмажора Нинова създава напрежение

ПП и ДБ против радикалния форсмажор