Д-р Аспарух Илиев: Всички неваксинирани срещу COVID-19 ще се заразят до месеци

Прочитания 2293
0 0

В България всички неваксинирани срещу COVID-19 ще се заразят през следващите месеци поради спецификата на Делта варианта, прогнозира българският учен д-р Аспарух Илиев, който завежда лаборатория към университета в Берн.

Скоростта на нарастване на броя болни и починалите от Ковид не говори за никакъв таван. Приказките, че всички са го изкарали миналата зима безсимптомно, са очевидни глупости на некадърни егомани.“ – пише ученият в профила си във Фейсбук.

Той подчертава, че преболедувалите през миналата година не са защитени и че вече е наблюдавал няколко случая на повторно заразяване.

2-4% смъртност, 40% с трайни увреждания поне за 6 месеца след преболедуване – уморяемост, главоболие, безсъние, задъхване. Вариантите са два – преболедуване с рискове или ваксинация. Трети вариант с Делта няма.“ – предупреждава д-р Аспарух Илиев.

Той отбелязва, че няма изгледи четвъртата вълна скоро да затихне, а болничната система вече не може да поема адекватно болните.

Независимо какви легла се разкриват на хартия – без достатъчно персонал интензивното легло не е наистина интензивно, а хотел с кислород.“ – пояснява ученият.

Президентът, премиерът и мин. на здравеопазването си клатят краката. От десетилетия непрекъснато управлението е в ръцете на безотговорни хора, а обществото напомня на тийнейджър с прилив на хормони – крайно неадекватен, само дискотеки и секс са му в главата.“ – обобщава д-р Илиев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Пирогов" увеличава интензивните COVID легла

Осем от клиниките в най-голямата спешна болница „Пирогов“ са преобразувани в COVID отделения, съобщава БНР. 188 пациенти са настанени в тези звена към вчерашния ден, като 30 от тях са в реанимация. Нито един от хоспитализираните не е ваксиниран. В осемте клиники се лекуват пациенти със средно тежки към тежки […]