Четирима задържани за рекет при полицейска акция в Бургас

News24sofia.eu
Прочитания 3220
0 0

При полицейска акция беше задържана група за рекет и изнудване в Бургас, съобщава БНТ. Престъпната групата е събирала „такса спокойствие“ за разпространение на наркотици.

Ръководителят на Окръжната прокуратура в Бургас, Георги Чинев, заяви, че четири лица в съучастие, съответно като помагачи са извършители и са осъществявали изнудване спрямо други със заплахи, касаещи тяхната телесна неприкосновеност, имущество и оказване на психологическо въздействие и тормоз.

От прокуратурата разкриха и схемата, по която е действала престъпната група.

Те са предоставяли за продажба от тяхна страна на други лица, наркотични вещества. Впоследствие, след като не може да се върне на време сумата от продажбата, започва налагане „на глоби“.

Вторият начин на действие е бил да се налага принуда от страна на получилите обвинение извършители върху други лица, за да им заплащат така наречената „такса спокойствие“, допълни старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Илон Мъск спря сделката по закупуване на Twitter

Бизнесменът Илон Мъск обяви, че временно замразява сделката за 44 милиарда долара по закупуване на социалната мрежа Twitter, съобщават световните медии. „Споразумението за Twitter е временно спряно в очакване на подробности, които подкрепят изчисленията, че фалшивите профили действително са по-малко от 5% от потребителите„, написа той в Twitter. Най-богатият човек в света и

Read More »