Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Четири работни групи за работа с РСМ с много съпредседатели

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов

Четири междуведомствени работни групи за сътрудничество с Република Северна Македония се създават със заповед на министър-председателя Кирил Петков. Формирането на работните групи беше част от решенията, с които завърши последния Консултативен съвет по национална сигурност, проведен при държавния глава на 10 януари.

Работните групи са:

  • Икономика, търговия и иновации
  • Инфраструктура, транспорт и свързаност
  • Европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона
  • Култура, наука и образование и младеж

В междуведомствената работна група в областите икономика, търговия и иновации съпредседатели са заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката, заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите и министърът на иновациите и растежа. За членове на работната група са определени представители на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на земеделието, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Съпредседатели на междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите инфраструктура, транспорт и свързаност са заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, министърът на транспорта и съобщенията и министърът на енергетиката. За членове на работната група са определени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на енергетиката, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Четирима съпредседатели ще има междуведомствена работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона – заместник министър-председателят по климатичните политики и министър на околната среда и водите, заместник министър-председателят по ефективно управление и министърът на правосъдието. Като членове в работната група участват представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на правосъдието, Министерството на електронното управление, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

В междуведомствената работна група за сътрудничество в областите култура, наука и образование и младеж съпредседатели са министърът на образованието и науката, министърът на културата, министърът на туризма и министърът на младежта и спорта. За членове на работната група са определени представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и на администрацията на Министерския съвет.

Съгласно заповедта съпредседателите на всяка една от работните групи председателстват заседанията на съответната работна група на ротационен принцип по компетентност в съответствие с темите от дневния ред.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Френската полиция излага на риск мигрантите с агресивни тактики срещу малки лодки

Морската полиция на Франция, която получава финансиране от правителството...

Нови протести в Израел

Искания за оставката на премиера

Русия удължи ареста на американския репортер Гершкович до 30 юни

Предварителният арест на репортерът на Wall Street Journal Еван Гершкович, обвинен...

Украйна отрича да е замесена в атаката в Москва

Украйна не е замесена в стрелбата в Москва и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img