Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Чатът между Бобоков и Узунов по делото за „Бадр“ продължил 6 месеца (ДОКУМЕНТИ)

Пламен Узуно и Пламен Бобоков, снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Пламен Бобоков и Пламен Узунов са водили кореспонденция за делото във Върховния административен съд в продължение на 6 месеца – още от самото начало на делото. Това заявяват от специализираната прокуратурата, като правят публични поредна порция скрийншотове от чата между Бобоков и президентския съветник.

Експертизата на мобилните устройства, ползвани от П.Б., установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov“ са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и информация за съдебни дела и решения по тях.

Активната комуникация на Бобоков с Пламен Узунов по хода на адм. дело №11413/2018, стартира непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд. Видно от разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov“ пише до Пламен Бобоков.: Чакам номерчето.“ Отговорът на Бобоков съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас.

Самото заседание на ВАС по конкретното адм. дело е насрочено за 27.11.2018 г., а от прокуратурата напомнят, че в предишното прессъобщение са показали факта, че Узунов е запознал Бобоков със съдебното решение, преди още то да е подписано от членовете на съдебния състав, а самото решение става публично шест дни по-късно – на 2 януари 2019 г.

Във връзка с отправени от П.У. в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с П.Б. са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи и за проведени множество лични срещи„, посочват още от спецпрокуратурата.

Снимка 484858
Снимка 484857
Снимка 484856
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса

Без гласа на бизнеса политическите решения в сфера като...

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

Португалия иска обяснения от Иран за отвлечения търговски кораб

Португалските власти са поискали от Иран допълнителна информация относно...

Реката в руския Курган достига критични нива

Нивото на водата в река Тобол близо до руския...

Виктор Русинов: Падам си по боклуци

„Мистър България 2021“ Виктор Русинов разкри тъмната си токсична...

Цените на зърнените стоки остават стабилни по световните борси

Втората седмица на месец април също не бе белязана...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img