Частичната мобилизация оцвети в червено Московската борса

Екип на News24sofia.eu

От началото на година загубите са 36%

Views 2828
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Обявената от руския президент Владимир Путин частична мобилизация оцвети в червено Московската борса, съобщи АП.

Капитализацията на руския фондов пазар, изчислена въз основа на среднопретеглените цени в края на търговията на Московската борса в сряда, възлиза на 40,267 трилиона рубли (670,948 млрд. долара).

Така в сравнение със затварянето на предходния търговски ден капитализацията намаля с 2 173,035 млрд. рубли, или 5,12%.

Лидери по пазарна стойност са Газпром (5,418 трилиона британски лири), Роснефт (3,604 трилиона британски лири), НОВАТЕК (3,308 трилиона британски лири).

Към 30 декември 2021 г. капитализацията възлиза на 62,553 трлн. рубли, което означава, че от началото на годината показателят е намалял с 35,63%.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Запасняци до 50 години ще бъдат викани на фронта

Решение за частична мобилизация