Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бюджетната комисия не прие компенсация на тока за бизнеса от юли

Снимка; архив БГНЕС

Комисията по бюджет и финанси в парламента отхвърли предложенията за компенсиране на бизнеса заради високите цени на електроенергията.

Компенсациите бяха обещани от правителството на Кирил Петков, но тъй като мярката действа до края на юни, тя трябваше да бъде гласувана и удължена от 1 юли.

По точката имаше предложения на ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и ДПС. Нито едно от тях обаче не бе прието.

След гласуването депутатът от ПП Венко Сабрутев каза, че ще вкара предложението като правно-техническа корекция утре, когато парламентът заседава върху Закона за държавния бюджет на второ четене.

Йордан Цонев от ДПС взе думата и обясни: „Правителството реши, че една комисия трябва да се занимава с това какъв механизъм да се измисли с високите цени на бизнеса. Това е безобразие. След два дни бизнесът ще плаща по-скъп ток„.

Председателят на комисията Любомир Каримански отговори, че не е работа на комисията да гласува такъв механизъм и той трябва да се гласува от Комисията по енергетика. Той отговори и на „Продължаваме промяната“, че по същата причина не могат да правят и правно-технически корекции.

Утре в залата ще се гласуват всички предложения в доклада по законо-установения срок и начин. Толкова„, заключи той и закри заседанието на комисията.

По време на заседанието председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров каза, че във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ няма средства и ако депутатите решат от фонда да се вземат пари за компенсиране на небитовите потребители, то това ще се отрази на цените на битовите потребители.

Окончателно Комисията за бюджет и финанси прие актуализацията на бюджета за тази година на второ четене. Той влиза за обсъждане и гласуване в пленарна зала утре, когато депутатите трябва окончателно да го приемат.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шеф на руското разузнаване е бил три дни в Пхенян

Северна Корея увеличава своята тежест пред Кремъл

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София, предаде...

Нигерийската армия спаси отвлечените ученици от щата Кадуна

Нигерийската армия спаси ученици и служители, които бяха отвлечени...

МФ публикува за обществено обсъждане Закона за въвеждане на еврото

Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проекта на Закон...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img