Буяр Османи: Франция не е дала окончателния вариант, това беше само работна версия

Views 12830
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Първо трябва да видим какъв текст е гласуван от българския парламент и как ще се отрази на това, което френското председателство ще внесе като окончателно предложение. Това което имаме засега беше само работеща версия, тя не беше завършена. Предстои да видим каква е българската позиция и какво ще предложи Франция, след като види нашата позиция. Ще видим в следващите дни, каза външният министър на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи на съвместна пресконференция с вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич, цитиран от скопското електронно издание „Локално“.

Османи информира, че в работния вариант на рамката за преговори и други заключения, които са били предоставени на страните членки, има текстове в скоби.

Затова смятам, че с това решение на България и нашата позиция, представена от Ковачевски, ще видим какъв подход ще се приеме. Нашата позиция е ясна – въпросът за езика, историческите въпроси, да не бъдат част от преговорната рамка и последователността между стъпките, тъй като промяната на Конституцията и началото на преговорите са важни за нашето решение да приемем или отхвърлим предложението„, каза Османи в отговор на журналистически въпрос.

Припомняме, че по-рано сутринта чрез „Фейсбук“ Османи заяви, че българската позиция ще блокира в дългосрочен план европейския процес, а също така ще парализира инструментите на дългосрочното споразумение за приятелство.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кирил Петков призова Димитър Ковачевски да бъде смел и да приеме френското предложение

Българският премиер Кирил Петков призова днес македонския си колега Димитър Ковачевски да бъде смел и да приеме френското предложение, което ще отвори вратата на страната му за започване на преговори за присъединяване към ЕС. Той направи това в интервю пред европейската редакция на американския вестник „Политико“. Но Петков призна, че […]