Бутат незаконни ресторант и автокъща в Борисовата градина

News24sofia.eu
Прочитания 1532
0 0

Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина. Това съобщи във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя посочва, че след дълги съдебни спорове Столичната община окончателно е спечелила делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

На 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от „ЕВРО-2007“ ЕООД и собственост на „МЕГА 2020“ ООД„, пише градоначалникът и допълва, че в момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще се пристъп към принудително премахване

Окончателно са били спечелени и делата срещу „Софтрейд 2003“ ООД за премахване на 6 чадъра от метална конструкция с 6 стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата.

Фандъкова изтъква, че по нейно искане преди няколко години и двата терена са били актувани като публична общинска собственост и извадени от капитала на „Софийски имоти“, които са ги отдавали под наем.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Украинските бежанци пътуват безплатно с влак само при влизането си у нас от полунощ

От 00:00 ч. тази нощ се променят условията за пътуване на украински граждани, пристигнали в Република България след 24 май 2022 г., съобщиха от БДЖ. Бежанците ще могат да се възползват от безплатни документи за пътуване по железопътната мрежа в България до желана от тях дестинация еднократно, само в деня

Read More »