Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Булгаргаз“ – унищожен като доставчик на природен газ?

„Булгаргаз“ се унищожава окончателно като доставчик на природен газ в България. Това заяви пред БНР бившият министър на енергетиката Румен Овчаров.

По негови думи „Булгаргаз“ се превръща в „елементарен посредник, от когото никой няма нужда“.

Той посочи, че още на 18 април „Булгаргаз“ е знаел, че няма договор. Овчаров подчерта, че именно на тази дата „Булгартрансгаз“ е резервирал капацитет на входа на Гърция и е „взел предварителни мерки“.

Интересно защо „Булгаргаз“ не търси доставчици, не се обажда на никого, не праща писма до никого да му достави газ и изведнъж на 27-и излизат на пресконференция представителите на „Продължаваме промяната“ – няма политическо решение на коалиционния съвет, няма решение на Министерския съвет – излизат Асен Василев и Кирил Петков и обявяват, че България прекратява договора, коментира бившият министър.

Според него съвсем умишлено почти две седмици „Булгаргаз“ не прави нищо и не информира никого, включително потребителите на природен газ.

Всички стоят и чакат „Продължаваме промяната“ да излезе и да каже – ние ще напляскаме руснаците, обобщи Овчаров.

Той заяви, че още на 1 април по негова молба Таско Ерменков е разговарял с вицепремиера Корнелия Нинова, тя на свой ред е разговаряла с другите представители на коалицията и в началото на април се е провело заседание на т.нар. експертен съвет на коалицията.

Там нямаше никой от оперативното ръководство на България, само законодатели и хора извън парламента. Тоест нямаше кой да информира т.нар. експертен съвет на коалицията какво се случва. Така че някои от партиите в коалицията са си свършили работата„, заключи експертът.

Той поясни, че газът, който потребяваме в момента, е руски.

Овчаров посочи, че фирма „Мед“ има резервиран капацитет на остров Ревитуса за цялата година, с изключение на един месец, но през зимния период няма да стигне капацитетът на този терминал, ако и Гърция не плати в края на този месец.

Полша нагнетява цялата пролет, ние продавахме количества и си опразнихме хранилището, отбеляза още бившият енергиен министър.

По негови думи е национално престъпление да се изпразва хранилище, при положение че се очаква война или такава е започнала.

Овчаров цитира Мартин Лутер Кинг, че „най-опасни на този свят са искреното невежество и съвестната глупост„, но изтъкна, че „в нашия случай глупостта е безсъвестна“, защото по негови думи се използва за „най-грубо обогатяване за сметка на всички останали граждани„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пожар в двора на пловдивската болница „Св. Георги“

Горене на отпадъци предизвика пожар в двора на Университетската болница...

Задържани и ранени след сблъсъци на протест в Аржентина

Аржентинската полиция арестува 10 души по време на протест в...

Общественият съвет към ЦИК предлага да има нови образци на протоколите за вота

Редица предложения за организацията на изборите за национален и...

Зеленски: Врагът увеличава ударите си, а ние – възможностите за унищожаването му

Руският президент Владимир Путин ще направи всичко възможно, за...

Главчев назначи трима финансови зам.-министри

Трима заместник-министри на финансите са назначени със заповед на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img