„Булгаргаз“ предложи цена на газа от 297.89 лв. за мегаватчас за август

News24sofia.eu
Views 2200
0 0

„Булгаргаз“ потвърди прогнозата си за увеличение на цената на природния газ и предлага през август, съобщава БНР. Дружеството предлага тя да бъде 297,89 лв. за мегаватчас.

Предложеното увеличение е с около 60% повече спрямо цената за юли – 186,17 лв./MWh. Предложената цена, по която „Булгаргаз“ да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, е изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС).

Като основна причина за увеличението от Булгаргаз посочват цената, на която купуват синьото гориво. цените на европейските газови пазари за доставки през август 2022 г. надвишават 171 EUR/MWh, уточняват от дружеството.

Предстои Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да насрочи дата, на която да се проведе обществено обсъждане на заявлението на „Булгаргаз“.

Припомняме, че цената на синьото гориво за август вече трябваше да е утвърдена, но но 21 юли Конституционният съд обяви назначаението на вече бившия председател на КЕВР Станислав Тодоров за противоконституционно. След няколко дни политическо напрежение Народното събрание върна Иван Иванов начело на енергийния регулатор.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

11 партии са нарушили Изборния кодекс при финансирането на предизборна кампания

Единадесет участници в изборите на 11 юли 2021 г. от проверените 20, са извършили различни нарушения на Изборния кодекс при финансирането на предизборната кампания. Това установи Сметната палата след извършения одит за съответствие на декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната кампания на участниците в изборите за народни

Read More »