БСП все пак подкрепи Радев за втори мандат (СНИМКИ/ВИДЕО)

Views 33055
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Светломир Стоянов/

Националният съвет на БСП подкрепя втори мандат на Румен Радев и Илияна Йотова. Това обяви на брифинг лидерът на партията Корнелия Нинова.

Сформирана е работна група, която да води разговори с Радев и Йотова за начина, по който да бъде издигната кандидатурата им.

Обща грешка на партията била, че по време на кампанията не е дадена подкрепа на двойката Радев-Йотова.

Червените ще са против кабинет с мандат на ГЕРБ. Ако „Има такъв народ“ ще прави кабинет, да се водят преговори, са решили още левите.

БСП дава подкрепа, ако ще се вземат бързи мерки за здравната криза, борба с корупцията, съдебна реформа, ревизия на бюджета, изменения в изборните правила, с които да се ограничат корпоративния и купен вот.

Ако левицата получи третия мандат пленумът спешно ще реши какво да прави.

Нинова каза още, че до 30 април местните структури трябва да анализират резултатите от изборите и те да представят пред НС на БСП план за действие.

Въпросът за Конгрес не е поставян. Всеки има право да ми иска оставката, така Корнелия Нинова коментира днешния протест пред червената централа.

На въпрос от страна на журналистът от Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов за днешната флашмоб акция тя определи като индивидуална акция.

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Светломир Стоянов/

По-рано от пресцънтъра на БСП съобщиха, че предложението на Изпълнителното бюро за подкрепа на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат е взето със 122 гласа „за“, 0 „против“ и 9 „въздържал се“.

Членовете работната група за комуникацията с президентската двойка за формулата на издигането й, инициативният комитет и политиките, са Корнелия Нинова, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин, и Христо Проданов.

Предстои Националният съвет на БСП да одобри изработения от Изпълнителното бюро обхват на политиките, които да бъдат предмет на разговорите между работната група и кандидат-президентската двойка за втория й мандат.

Припомняме, че на 1-ви февруари по време на годишния си отчет от мандата държавният глава Румен Радев обяви намеренията си да се кандидатира за втори мандат.

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Светломир Стоянов/

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кантарджиев го притеснявало всяко разхлабване на мерките

Всяко разхлабване на мерките ме притеснява, че може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведения най-много ме притесняват. Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения. Tова заяви проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Нова телевизия. Според него моловете не са толкова рискови като […]