БСП смята, че трябва да получи третия мандат, готови са с имена за кабинет

Views 22335
0 0

Всеки дърпа чергата към себе си и иска да изпъкне, в тази ситуация БСП е доста последователна, ние сме предвидими по отношение на това какво предлагаме. За бюджета се предлага на първо място да има диалог. Свидетели сме как в 45 НС нямаше диалог, сега имаше разговори за съставяне на НС, за приоритети, защото популистични предложения няма да са полезни за България. Това заяви Иван Ченчев от БСП пред БНТ.

Вижда се какви пробойни има в държавата, ставаме свидетели на тревожни неща, служебните министри показаха меко казано тревожни данни, българският народ обаче сега трябва да знае как да излезе от кризата, на самоосигуряващите се лица трябва да се предложи по една минимална заплата, даде за пример той.

Неприемливо е това, което се случи вчера – политически лидер партия да предложи на президента да се даде третият мандат на. Ходът на Мая Манолова буди недоумение и е обида към президента, необясним натиск в тази ситуация, смята Ченчев.

По думите му, Румен Радев чака политическите сили да проявят разум, иначе конституционният срок ще бъде спазен и едва след петък партиите трябва да седнат и да преговарят по приоритетите на кабинета и състава му. При връчване на трети мандат БСП призовава за диалог – в НС, с екипите, по преговорни рамки и приоритети, но това е след петък, категоричен е той.

БСП очаква мандатът да се връчи на тях, тъй като са разумни, диалогични балансирани в НС, последователни, търпеливо изчакват възможността да получи БСП мандат и да се състави кабинет, ако се получи мандатът, което е отговорната позиция, поясни Иван Ченчев. За дни ще бъде всичко ясно, партията има предложения и е в готовност да предложи хора за постове, с имена подготвени и достойни, добри професионалисти във всеки сектор, посочи още депутатът.

На въпрос дали Корнелия Нинова ще е добър премиер – да, тя е добър лидер и ще е и добър премиер, каза още Ченчев. На НС на БСП ще се обсъди персоналният състав на кабинет, който БСП ще предложи. Дали остава вариантът за служебния кабинет, Ченчев поясни, че Румен Радев е казал, че някои от министрите са назначени от него и партиите не трябва да ползват служебния кабинет. В спирала на непрекъснати избори няма да стане, хората са изморени, каза още Иван Ченчев.

С ИТН БСП са имали сериозни преговори, показано е високо ниво до експертност и е достигнат консенсус, но по отношение на имена на някои министри са имали резерви, съобщи той. Без ГЕРБ и ДПС са съгласни отново да седнат с всички на една маса, добави Ченчев.

Относно това дали БСП е за нови избори – не е полезно за страната, трябва да се състави кабинет сега, категоричен е той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бабикян: Някой непрекъснато спира НС, но нови избори са за "психиатрия"

Едни разговори повече преди трети мандат са по-добре, отколкото опозиционни престрелки. Трябва да се намери работещ вариант, така че всяко ново предложение може да се окаже полезно. Това заяви пред БНТ Арман Бабикян от „Изправи се. БГ, Ние идваме“. Имахме съвпадения по политики с ИТН, после обаче беше спуснат кабинет, […]