https://www.gerb.bg/bg

БСП смята, че трябва да получи третия мандат, готови са с имена за кабинет

Всеки дърпа чергата към себе си и иска да изпъкне, в тази ситуация БСП е доста последователна, ние сме предвидими по отношение на това какво предлагаме. За бюджета се предлага на първо място да има диалог. Свидетели сме как в 45 НС нямаше диалог, сега имаше разговори за съставяне на НС, за приоритети, защото популистични предложения няма да са полезни за България. Това заяви Иван Ченчев от БСП пред БНТ.

Вижда се какви пробойни има в държавата, ставаме свидетели на тревожни неща, служебните министри показаха меко казано тревожни данни, българският народ обаче сега трябва да знае как да излезе от кризата, на самоосигуряващите се лица трябва да се предложи по една минимална заплата, даде за пример той.

Неприемливо е това, което се случи вчера – политически лидер партия да предложи на президента да се даде третият мандат на. Ходът на Мая Манолова буди недоумение и е обида към президента, необясним натиск в тази ситуация, смята Ченчев.

По думите му, Румен Радев чака политическите сили да проявят разум, иначе конституционният срок ще бъде спазен и едва след петък партиите трябва да седнат и да преговарят по приоритетите на кабинета и състава му. При връчване на трети мандат БСП призовава за диалог – в НС, с екипите, по преговорни рамки и приоритети, но това е след петък, категоричен е той.

БСП очаква мандатът да се връчи на тях, тъй като са разумни, диалогични балансирани в НС, последователни, търпеливо изчакват възможността да получи БСП мандат и да се състави кабинет, ако се получи мандатът, което е отговорната позиция, поясни Иван Ченчев. За дни ще бъде всичко ясно, партията има предложения и е в готовност да предложи хора за постове, с имена подготвени и достойни, добри професионалисти във всеки сектор, посочи още депутатът.

На въпрос дали Корнелия Нинова ще е добър премиер – да, тя е добър лидер и ще е и добър премиер, каза още Ченчев. На НС на БСП ще се обсъди персоналният състав на кабинет, който БСП ще предложи. Дали остава вариантът за служебния кабинет, Ченчев поясни, че Румен Радев е казал, че някои от министрите са назначени от него и партиите не трябва да ползват служебния кабинет. В спирала на непрекъснати избори няма да стане, хората са изморени, каза още Иван Ченчев.

С ИТН БСП са имали сериозни преговори, показано е високо ниво до експертност и е достигнат консенсус, но по отношение на имена на някои министри са имали резерви, съобщи той. Без ГЕРБ и ДПС са съгласни отново да седнат с всички на една маса, добави Ченчев.

Относно това дали БСП е за нови избори – не е полезно за страната, трябва да се състави кабинет сега, категоричен е той.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Кои американци се намират в руски затвори и за какво са осъдени?

В последните години редица американски граждани бяха задържани и...

Съдът в Хага обяви израелските селища в палестинските територии за незаконни

Най-висшият съд на ООН, Международният съд в Хага, заяви...

Ивелин Михайлов ожали края на Исторически парк

"Паркът и всичко, което правя, е към своя край"

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Росен Желязков отива на разговори с ДБ, не с ПП

Депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков заяви в ефира на...

Италианската полиция освободи 33 земеделски работници, държани като роби

Италианската полиция освободи 33-ма индийски земеделски работници, държани като...

Първо в News24sofia.eu! Галена жигоса малкия си син със свой татус (СНИМКА/ВИДЕО)

https://youtu.be/PCQAp5e8qKs Фолкпевицата Галена пусна видео та малкия си син Александър,...

Нов голям пожар избухна в Свиленградско

Има риск огънят да се прехвърли и в Турция

САЩ, Израел и Палестина преговарят тайно

Миналата седмица американски, израелски и палестински служители са се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg