Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП: С независимите депутати и Борисов към светли бъднини напред

Снимка: Пресцентър БСП

За разлика от вчера, днес парламентът събра кворум, но още в първите минути се разгоря спор между БСП и ГЕРБ. Поводът бе точката в дневния ред за изменения в правилника на Народното събрание, които дават повече права на независимите депутати. Идеите са на Красимир Янков и останалите депутати, които напуснаха ПГ на БСП.

За червения депутат Христо Проданов точката не е от дневния ред на обществото и затова не трябва да се гледа.

ГЕРБ реагираха бурно. Таско Ерменков настоя парламентарният шеф Цвета Караянчева да укроти герберите, които според него, се държали като овчари. Ентусиазмът му бе бързо укротен от нея.

Това принуди пак Проданов да излезе на трибуната и предложи на червените всяко тяхно изказване да започва с думите:

С Бойко Борисов и ГЕРБ към светли бъднини напред.

Моля някой колега от БСП да остане да види как правя поименната проверка, за да няма после забележки, няма да го отбележа като присъстващ, захапа Караянчева социалистите, които напуснаха пленарна зала.

Превръщате правилника в ресторантска салфетка, предупреди и Кристиан Вигенин по повод промените в правилника, с които се дават повече права на независимите депутати.

Прогресивните социалисти, според него, ставали поредната патерица на ГЕРБ. Съжалявам, че мои другари, които съм уважавал, ще участват в това. Иначе отношенията между ГЕРБ и хората около Красимир Янков били брак по сметка, по думите му. Те се превръщат в обикновени еничари, категоричен бе социалистът. Милен Михов от ОП попита левите защо техни другари са ги напуснали. Защо стигнахте до тук, недоумява той. Можем ли да разчитаме на хора, които бягат и се крият по кюшетата, когато държавата се тресе от пандемия и лекарите изнемогват, ядоса се Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Изобщо не сте наясно къде се намираме, с какво се борим, включи се и Тома Биков. Искате да няма кворум, обърна се той към левите и заяви, че парламентът не е място, където да си решавате вътрешно партийните проблеми. На него му били безинтересни и тесните, и широките социалисти. На път сте да влезете в коалиция с коронавируса, предупреди още герберът. Вие сте опасни в момента за цялото общество, убеден е Тома Биков. Трябва да имаме общ враг в лицето на коронавируса, настоя Биков. Според него червените се опитвали да превърнат Народното събрание в Национален съвет на БСП.

Вие потъвате всеки ден, смята и социалистът Георги Свиленски. Вие сте по-страшни от коронавируса, обвини и червеният Атанас Костадинов.

Ние, групата депутати, определящи се като прогресивни социалисти, ще изпълним мандата си отговорно, при зачитане на парламентарния дневен ред и отстоявайки последователно интересите на избирателите, обясни и Красимир Янков.

Определяме като политически безотговорно бойкотирането на нормалното функциониране на българския парламент при вземане на решения с национално значение, каквито са гласуването на данъчните закони и бюджета на Република България, изтъкна той.

Осигуряването на кворума за провеждане на заседанията на парламента е задължение на всеки отделен народен представител и на парламентарно представените политически партии, категоричен е независимият депутат.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

САЩ отново удрят Иран със санкции заради кибератаки

САЩ засилиха санкциите си срещу Иран във вторник, като посочиха...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

Държавният департамент все още вижда проблеми с правата в България

Няма съществени промени в състоянието на правата на човека...

Напрегната остава ситуацията в наводнените руски области

Броят на наводнените жилищни сгради в Русия леко се...

Цирк в News24sofia.eu: Бойко Рашков нападна още един журналист, млати го с чадър (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има сериозни проблеми с...

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Париж няма да разхлабва мерките за сигурност

Лоран Нунес, префект на парижката полиция, отговарящ за сигурността...

Йотова се чуди защо постът на външния министър се обвързва с изборите зад граница

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като "странно" обвързването на поста...

Лидерите на ЕС ще обсъдят Украйна, Близкия изток и Турция

Държавните и правителствените ръководители от ЕС на срещата на...

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Изгониха от България предполагаем ливански терорист

Той е напуснал страната с полет от София за Истанбул

Борисов: ГЕРБ повече не носи отговорност за това правителство, а Радев (ВИДЕО)

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img