Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП постави още искания на кабинета, плюс 0% ДДС на хляба

БСП ще настоява минималната работна заплата да се увеличи от 710 на 750 лв. от 1 юли, настоява и за необлагаем минимум в рамките на една минимална работна заплата, за което и не намира подкрепа в коалицията, и трето – 0% ставка ДДС на хляб и хлебни изделия. Това обявиха социалистите на пресконференция днес.

Депутатът Георги Свиленски коментира обявените вчера антиинфлационни мерки на правителството като добри, уточни обаче, че партията дава подкрепа, но все още настоява за отпадане и на максималния размер на пенсиите. Исканията на левицата са също компенсациите за ток и горива да влязат веднага, тъй като такива са очакванията на бизнеса.

Борислав Гуцанов добави още искания на БСП: таван на цената на газа на нивата в момента, а повишението да се поема оттук-насетне от държавата; водене на преговори с всички възможни доставчици на „Газпром“ за добра цена на газа; Закон за свръхпечалби – не само за производителите, но и за търговците, като 15% да е таванът на печалбите; украинските стоки да преминават през пристанищата – зърно, слънчоглед, олио чрез промяна в закона, за да има износ и печалба за българските пристанища и държава.

От БСП са категорични, че подкрепят мерките на кабинета Кирил Петков. За депутинизация на страната, каквото е искането на ДБ, Георги Свиленски коментира, че гражданите не я искат, а посочват инфлацията като основен проблем.

По въпроса за критиките на лидера на ИТН Слави Трифонов – от БСП коментираха, че за тях няма проблем качеството на диалога и всяка седмица има срещи на коалиционния съвет, както и решения, не те невинаги „задоволяват парламентарните групи“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Енергийният регулатор на ЕС : Европа все още се нуждае от руски втечнен газ

Енергийният регулатор на ЕС предупреди, че блокът все още...

Главчев няма план „Б“ за Външно

След като Даниел Митов се отказа

Китай отхвърля обвиненията на САЩ, че подпомага руската отбранителна индустрия

Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин отговори на...

Лондон: Руските сили настъпват към Часов Яр с тактиката от Авдеевка

Градът е силно защитен и разположен на високо място

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img