БСП подхожда с „разум, мъдрост и спокойствие“ към съставянето на правителство

Прочитания 20305
0 0

Разум, мъдрост и спокойствие ще е основният подход на БСП при процеса за съставяне на правителство.

Същевременно от „столетницата“ заявяват, че се борят за стабилно мнозинство в Народното събрание въпреки позицията на „Има такъв народ“ и „Демократична България“, че няма да подкрепят правителство, излъчено от социалистите.

Това заяви, след като получи третия и последен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Изправени сме пред два избора – съставяне на правителство с мнозинство в парламента, което да взема важните решения или отиваме на избори. Ние имаме аргументи защо трябва да има редовен кабинет. Всички колеги са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим„, заяви Нинова.

Макар и преди време от „Позитано“ 20 да бяха заявили, че ще предложат служебното правителство в сегашния му състав за редовно, ако получат мандата, сега от партията избегнаха да се ангажират с конкретни имена. Именно това е било грешка при първия опит за съставяне на кабинет от ИТН – предлагане на готови решения, затова БСП ще седне на масата за преговори и ще търси консенсусни варианти, категоричен бе лидерът на социалистите.

Връчвайки мандата, Румен Радев настоя за „известни на обществото личности, които да не се крият зад експертността“ – т.е. противно на изявленията на Нинова, която настоява за надпартийни и именно експертни имена. „В крайна сметка решението се взима от парламентарната сила, получила мандата, а президентът само го връчва„, отговори на въпрос Нинова – т.е. остава в сила и хипотезата експертно правителство.

Ще бъде обсъден и вариантът за съставяне на кабинет с ограничена продължителност на живота – до пролетта например, каквито идеи бяха лансирани при първия кръг от преговори.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Над 1300 са ранените в Кабул, евакуационните полети са възобновени (ОБНОВЕНА)

ДАЕШ пое отговорност за взривовете на летището