Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП обвини служебния кабинет, че започва с чистки и реваншизъм

Служебното правителство започва с чистки, реваншизъм и показно срещу членове на БСП. Няма да позволим успехите, постиженията на управлението да бъдат неглижирани, унищожавани само и само БСП да бъде използвана, унижена и да отиде на изборите с петно. Това заяви Георги Свиленски от БСП на пресконференция пред журналисти, на която бе съобщено за уволнението на Гергана Алексова като зам.-директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), която е и член на партията.

Уволненията не са случайни и много добре се знае кой представител в коя партия членува. Проблемът е, че се правят неаргументирано, възмутен е Свиленски.

Срещу БСП се води целенасочена атака„, убеден е Георги Свиленски, който обеща да информират медиите за всеки един такъв случай.

Ще стане ясно на българското общество какво е отношението на президентството срещу тези хора, които са гласували в подкрепа за тях. Гергана Алексова е гласувала за Румен Радев и Илияна Йотова, разнасяла е плакатите им, за да може сега тези хора да й кажат, че е непотребен кадър„, ядоса се той.

По думите му служебният кабинет трябва да върне стабилността, да гарантира енергийните доставки, да осигури справянето с ковид кризата. Държавата не е в някаква нестабилност и пред апокалипсис, както се опитват да внушават от президентството, изтъкна Свиленски.

Според него е станало ясно какво е направило досегашното управление, в какво състояние оставя държавата и какво предстои да свърши служебното правителство. Внушенията, че има хаос, нестабилност, че едва ли не служебният кабинет трябва да възстановява – са неоснователни. Уволняването на зам. генералния директор на НКЖИ как точно се справя с ковид кризата, пита Свиленски.

БСП даде всичко от себе си Румен Радев и Илияна Йотова да станат съответно президент и вицепрезидент. Сега вече знаете кой пие шампанско за това, че заместник генералният директор на НКЖИ е освободен, отсече той.

В петък Националният съвет на БСП ще се проведе и ще даде старт на предизборната кампания на социалистите. Свиленски няма информация дали ще бъдат наложени санкции на членовете на БСП, станали служебни министри, но всеки един член на Националния съвет трябва да участва, да бъде съпричастен, да бъде лидер в предизборната кампания, подчерта Свиленски.

Националният съвет ще обсъди как служебните министри от БСП ще се включат в подкрепа на партията за изборите. Свиленски лично иска да види как червените служебни министри ще раздават листовки пред шатрата на социалистите за изборите. Ако не се включат в предизборната кампания, значи работят против партията, категоричен бе Свиленски.

БСП ще проведат изборите, ще си направят листите, ще отидат при хората. „Трябва да се работи за спечелването на изборите и твоята партия да се представи достойно и да влезе във властта„, заяви и Борислав Гуцанов.

Въпреки влошените отношения между БСП и президентството, Свиленски увери, че няма напрежение между социалистите и Румен Радев. Нека да не се занимават с БСП в следващите два месеца, призова той служебното правителство.

Свиленски настоя служебното правителство да провери машините за гласуване, а не да уволняват, да правят чистки и реваншизъм срещу един участник в изборния процес.

От своя страна Борислав Гуцанов заяви, че не е нормално да се случва такова нещо в една компания от особен обществен интерес и трябва да се внимава какво се прави в НКЖИ. За транспорта отделихме много време, част от отделите излязоха на печалба през последните месеци, посочи той.

Основното предназначение на служебния кабинет е да бъдат проведени честни избори, а не да се започва с уволнения през първия работен ден. Дано да ни чуят с това, което даваме като пресконференция, да се вземат други мерки от сега управляващите, а не да се продължава по този път, настоя Гуцанов.

БСП настоя за възможност за всички доставчици на газ, за да може този, който даде най-добра цена и на дългосрочни договори, да ни доставя синьо гориво. Дано да нямаме друга такава пресконференция за уволнен член на БСП, надява с Гуцанов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борел: С думи няма да спрем Путин, трябва да въоръжаваме Украйна

Вчера Русия удари отново Украйна с варварски атаки срещу...

Китай призовава към спокойствие в Близкия изток (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y В изявление Външното министерство на Китай заяви, че е...

Йордания, Ирак и Ливан възобновиха въздушния трафик (ВИДЕО)

Рисковете за сигурността вече са преодолени

Филипините ще отстояват правата си в Южнокитайско море

Филипините са решени да отстояват своите суверенни права в...

Израел склонен 150 000 палестинци да се върнат в Северна Газа

Израел се e съгласил на отстъпки относно връщането на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img