Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП няма да прави голяма коалиция

Снимка: БГНЕС

Не преговаряме със задкулисието с власт и пари, не правим скрити договорки с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Ние сме за открито, стабилно и честно управление, което да започне разграждане на паралелната държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната в програмната реч на партията за старт на 45-то Народно събрание.

БСП няма да подкрепят правителство на ГЕРБ няма да правят голяма коалиция. Социалистите биха подкрепили правителство на „Има такъв народ“ по политики за разграждане на паралелната държава.

Нинова пожела здраве, мъдрост, решителност, по-малко емоции и повече радост. Нека носим отговорността си достойно, призова лидера на БСП.

По думите й днес не просто се открива поредното Народно събрание, а се полага началото на парламентарни процеси, които ще определят пътя пред България. Ние сме в здравна, икономическа и социална криза и сме на прага на финансова и политическа такава, предупреди Нинова и настоя за разум и отговорност.

За БСП задачата е най-лесна – червените имат на какво да стъпят, защото в последните 4 години са последователни и стабилни в политиката, която водят. Нинова очерта политиката на БСП в 5 направления – за България, за здравната, икономическата и социалната криза, за парламентаризма, за правителството и за властта и задкулисието.

За БСП е лесно – бяхме последователни и стабилни са в политиката.“ Ние сме готови с ясни и конкретни предложения за Плана за развитие. За здравната, икономическа и социална криза на БСП също няма да й е трудно. Социалистите са готови и внасят още днес в Народното събрание пакет от закони, които касаят помощта за малкия и среден бизнес, спешни решения за данъчна и кредитна ваканция, помощ за домакинствата и младите семейства.

Парламентаризмът за БСП е основна приоритетна задача. ГЕРБ поставиха в подчинение само на един човек парламента и с това погазиха Конституцията, заяви Корнелия Нинова. БСП са готови с редица решения като спиране на порочната практика да се внасят закони без оценка на въздействието, както и с ревизия на закони, обслужващи частни интереси, както и за приемане на устойчиво законодателство.

За изпълнителната власт и правителството от БСП настояват на пълна ревизия. Народното събрание да наложи мораториум на решенията на сегашното правителство, настоя Нинова.

БСП не просто констатира фактите, а действа, обеща лидерът на БСП.

Паралелната държава, създадена десетилетия наред трябва да бъде разградена, настоя още Нинова и допълни, че нейното унищожаваме ще изисква общи усилия на всички ни като народ. БСП 4 години се борят с паралелната държава,

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕС обсъжда във вторник Израел и региона след атаките

След иранските атаки срещу Израел свиках извънредна среща на министрите...

Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си...

Делян Добрев призова да не се притесняваме от цената на тока

Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Манастири и църкви били сред основните цели на Киев, според ДНР

Координатите на местоположението на църквите и манастирите в Донецк,...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img