Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП не се карали с никого и ще говорят и с Трифонов

Ако президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП, то социалистите ще преговарят с ръководствата на всички партии в парламента, включително „Има такъв народ“, за разлика от ПП, които отказваха диалог с лидерските фигури в партията на Слави Трифонов. Това се разбра от думите на народния представител от БСП Явор Божанков.

Нашето основно предимство и капитал дотук е, че ние не се скарахме с никоя политическа формация, не влязохме в нито един скандал. Напротив – запазихме добрия тон и добрите отношения с всички. Това ни е предимството и това ще използваме в преговорите оттук нататък, ако третият мандат ни бъде връчен„, коментира депутатът.

Който и да получи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, БСП ще отстоява приоритетите си в социалната сфера, добави още Божанков.

Какви са „червените линии“ на „столетницата“ – никакви разговори с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. „Няма да разговаряме с тях. Борим се срещу техния модел и е абсурдно да търсим подкрепа от тях за разграждане на собствения им модел.“

От базисно значение било и да не се стига до предсрочни избори, смята народният представител, защото имало риск това да резултира в поредица от нови и нови избори. Освен това при неработещ парламент били застрашени и милиардите, които следва да получи страната ни по Плана за възстановяване и устойчивост.

Нашата цел е не да спечелим 1-2 седмици, а да имаме работещ кабинет. Защото България, а и цяла Европа и светът, се подготвят за рецесия и криза, като нашата цел е в този труден период България да има работещо правителство„, добави представителят на левицата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

The Economist: Увелчават се шансовете руските активи да „плащат“ за война в Украйна

След като Русия унищожи Триполската електроцентрала на 11 април, Украйна...

Иран плени товарен кораб в Ормузкия проток

Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел,...

Израел започна да сваля иранските дронове (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израелските военни са започнали да прихващат ирански безпилотни летателни...

Българската икономика губи над 1 млрд. лв. от неприемането ни в Шенген по суша

Пропуснатите ползи за България от неприемането ни в Шенген...

Полският президент се срещна частно с Тръмп в САЩ

Полският президент Анджей Дуда каза, че се е срещнал...

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да...

Удължиха с 20 дни срока за обществено обсъждане на новия Закон за съдебната власт

Срокът за обществени консултации по проекта за нов Закон...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img