БСП не казва имена на министри, но иска сами да си избират заместниците (ВИДЕО)

Views 30351
0 0

БСП са получили вече последния вариант на коалиционното споразумение, в него има корекции, днес ще бъде изчетен, коригиран по политики, обсъден и върнат на партньорите от „Продължаваме промяната“. Това обясни в кулоарите на парламента лидерът Корнелия Нинова. Тя вече е разговаряла с Кирил Петков след това да проведат среща, за да обсъдят корекциите.

Предложенията за имена на министри на БСП ще бъдат казани, след като бъде финализиран писменият документ на споразуменията. Първо споразуменията и политиките – после текстове и имена, каза Нинова. Тя определи като фалшива новина Министерство на държавното предприятие, което по думите й винаги е било „Министерство на икономиката“. БСП обаче не е обсъждало дали да има вицепремиер.

Относно начина на финализиране на коалиционното споразумение Нинова обясни, че е било добре да има лидерска среща, те са поискали такава, за да се обсъдят спорните въпроси, но досега такава не е имало. Нинова очаква всяка една от партиите да подписва поотделно споразумението.

Нинова е „за“ всеки министър да си избира зам.-министрите, както и съветник и това е отразено в споразумението.

Не е свикан НС на БСП, искаме да проверим изпратените детайли в споразумението и тогава да обясним пред членове всички детайли, поясни още лидерът на БСП. Ще се реши в кой ден да се свика НС на БСП.

Нинова обаче разкри, че в коалиционното споразумение е записано да се строи нова енергийна мощност. По време на експертните срещи имаше сблъсък на мнения и дори искане да не се развива изобщо ядрена енергетика в България, обясни Нинова, но в крайна сметка било записано, без да е червена линия и единодушно, че се застава зад изграждането на нова ядрена мощност – дали Белене или в Козлодуй – ще се реши след анализ кой от двата проекта е по-изгоден за българския национален интерес.

Останал нерешен въпросът за зелен сертификат. Той бе отложен за втора среща след обсъждане по групите, добави още Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП не одобрява старта на 47-то НС – с лични нападки, обиди, процедурни хватки. Надяваме се духът да е съвсем друг, да се занимаваме с цената на тока, с младите, животът отново продължава да тече по друг начин от това, което правим тук. Разочароващо е първото редовно заседание на Народното събрание да започне в този дух, категорична бе тя.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Демократична България“ очаква три министерски поста (ВИДЕО)

Съпредседателят на „Демократична България“ в оставка Христо Иванов не е видял все още последните текстове на коалиционното споразумение, изготвено от „Продължаваме промяната“. В кулоарите на парламента той обясни, че каквито и забележки да имат към него, ще ги обсъдят в групата си, а не през медиите. За ДБ са известни […]